Duhovnost

ONEČIŠĆENJE MJESTA

Ubrzo nakon useljenja počeli su se neprestano svađati. Tada su otkrili nešto iznenađujuće „A kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, luta bezvodnim mjestima tražeći spokoja, ali ne nalazi! Tada rekne: ‘Vratit ću se u kuću odakle iziđoh.’“ (Mt 12,44) Zlodusi, dakle, traže mjesta i „kuće“ u kojima bi se nastanili. Iako sam siguran da im je draže biti nastanjeni u tijelu, nema sumnje da nastanjuju i mjesta koja su njima zapravo poput kuća u kojima obitavaju? Evo konkretnog primjera iz života jednog bračnog para

Foto: Shutterstock


 

Bračni par koji je dugo vremena bio u sretnom braku obratio mi se za molitvu. Prošli su već mnoge nesuglasice; sve su ih uspjeli nadvladati. No, sada su se odjednom počeli neprestano svađati i nisu se uspijevali razumjeti i izmiriti u Kristu. Raspitujući se za njihovu osobnu povijest, utvrdio sam da oboje potječu iz obitelji pune ljubavi te su u načelu i sami duhovno zdrave osobe. Nadalje, sadržaj, žestina i učestalost svađa nikako nisu održavali njihov karakter niti uvriježene reakcije.

Kad sam ih upitao za povijest kuće, otkrili su mi nešto iznenađujuće što su doznali: brakovi čak pet bračnih parova koji su ondje živjeli, okončani su žučljivim razvodom!

Tada me Duh Sveti potaknuo da ih upitam za mjesto stanovanja. Ispostavilo se da su kuću u kojoj sada žive kupili te se u nju preselili tek nedavno. Kad sam ih upitao za povijest kuće, otkrili su mi nešto iznenađujuće što su doznali: brakovi čak pet bračnih parova koji su ondje živjeli, okončani su žučljivim razvodom! Shvatio sam, dakle, da se talog nalazi u samoj zgradi, zacijelo pojačan zlodusima koji su ondje bili poslani upravo u tu svrhu te su se njome tako i koristili!

Zamolili smo Gospodina da prođe kroz povijest te kuće i pročisti je od svih onečišćenja i taloga zla

Zamolili smo Gospodina, koji nije ograničen našim vremenskim granicama, da prođe kroz povijest te kuće i pročisti je od svih onečišćenja i taloga zla. Molili smo za izganjanje svih zloduha koji ondje prebivaju i za očišćenje od svih taloga gorčine i nesloge.

Znali smo da bi se – ako se ne pomolimo za povijest kuće – mogli vratiti još gori zlodusi, upravo kao što se vraćaju u neotkupljene strukture karaktera osobe.

Taj je bračni par nakon toga nastavio živjeti sretno i spokojno u svome domu.

Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje - Recenzija knjige

 

 

Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje” autorâ Johna i Marka Sandforda. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a po sniženoj cijeni kupiti ju ovdje.


Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh