Aktualnosti

O. OLIVER MAIRE

Ubijen katolički svećenik u Francuskoj Prema prvim podacima koje prenose francuski mediji, muškarac s ruandskom putovnicom predao se mjesnoj policiji i priznao ubojstvo.

Francuski kardinal osuđen

Foto: Shutterstock

 

Provincijal misionara montfortanaca o. Olivier Maire ubijen je u ponedjeljak 9. kolovoza u mjestu Saint-Laurent-sur-Sevre, objavio je u tweetu francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin, prenosi agencija Kathpress.

Ministar je katolicima izrazio punu podršku i najavio da osobno putuje na mjesto ubojstva, 60 km udaljeno od Nantesa. Generalni tajnik i glasnogovornik Francuske biskupske konferencije Hugues de Woillemont na Twitteru je izrazio „bol i nerazumijevanje“ zbog toga ubojstva, piše IKA.

Prema prvim podacima koje prenose francuski mediji, muškarac s ruandskom putovnicom predao se mjesnoj policiji i priznao ubojstvo. Navodno je prošle godine bio osumnjičen za podmetanje požara u katedrali u Nantesu, te se nalazio pod sudskim nazorom i na psihijatrijskom liječenju.

Izvor: IKA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh