Svjedočanstva

SAMO ISUS MOŽE...

U trenucima beznađa i tjeskobe tražila sam Isusovu ljubav i u moje se srce spustilo njegovo Svjetlo Dogodilo se to na jednoj duhovnoj obnovi na Duhove. Slava Isusu!

Foto: Aditya Saxena; Unsplash

U trenucima beznađa i tjeskobe otišla sam na jednu duhovnu obnovu. Bio je blagdan Duhova i samo sam molila Gospodina da mi pomogne. To je bilo prije 7 godina, točnije 2015. godine.

U tom trenutku se tolika milost spustila u moje srce, osjetila sam živu prisutnost Gospodina i tad sam doživjela oslobođenje i duhovno ozdravljenje.

Susrela sam Gospodina, doživjela sam Njegovu ljubav, koju nisam nikad prije na takav način doživjela. Tog trenutka sam spoznala da je umro za mene i ne samo za mene nego za cijeli svijet, za svakog čovjeka.

U moje srce se spustilo Svjetlo…

U moje srce, u kojem je vladao strah, koje je bilo ranjeno, ispaćeno, koje je bilo natopljeno krivnjom i osudom, u srce koje je bilo zarobljeno, u to srce spustilo se Svjetlo. Svjetlo koje je obasjalo tu tamu, tu bijedu i samoću.

U to srce koje nije imalo snage za svaki novi dan, koje je bilo slomljeno od boli, od životnih nevolja. U to srce je Gospodin izlio svoje Milosrđe, izlio je Svoju ljubav.

Od tog trenutka to srce drukčije kuca, to srce čezne samo za Njegovom ljubavlju, jer zna da ne postoji ništa veće, ništa ljepše od te ljubavi kojom Gospodin ljubi, kojom Gospodin ozdravlja.

Ljubav Njegova i sad me uvijek iznova dotiče i sad mi pokazuje put koji me vodi poniznosti, promjenama, odricanjima. Njegova Riječ mi je postala vodilja, Njegovo tijelo i krv jedina utjeha

Kroz sve ovo vrijeme još dublje sam spoznala Gospodina, moje srce je još predanije. Sve više i dublje čeznem za Njegovom Riječju. Postala sam voditeljica obiteljske zajednice Agnus Dei iz Šibenika. Naš duhovni asistent je pater Arek Krasicki. Nalazimo se svake subote u crkvi u Mandalini. Zajednica broji 23 aktivna bračna para. Bračni parovi iz molitvene zajednice Agnus Dei okupljaju se svake subote u mjesecu na duhovnom susretu koji predvodi p. Arek. Susreti se temelje na različitim katehezama u kojima p. Arek tumači Božju riječ, na slavlju Svete mise i klanjanju Pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Svjedočimo koliko nam Božja riječ mijenja život jer svakim susretom uočavamo svoje slabosti, svoje nedostatke, te u nama raste samo želja za promjenom kako bi se još više približili Bogu. Spoznali smo snagu Božje riječi u svojim životima, te upravo to iskustvo želimo prenijeti i drugima.

Nema radosti veće od susreta s Njim, od mira koji ti samo On može dati.

Od spoznaje da ti je dao Sebe potpuno i da je umro za tebe, da je uskrsnuo za tebe, jer te ljubi. Takva spoznaja je promijenila moj život, život moje obitelji, moju svakodnevnicu.

Ljubav Njegova i sad me uvijek iznova dotiče i sad mi pokazuje put koji me vodi poniznosti, promjenama, odricanjima. Njegova Riječ mi je postala vodilja, Njegovo tijelo i krv jedina utjeha.

Tjeskobu, strah, bolest, nemoć, svaku bolest i nevolju može izliječiti samo Onaj koji ti je dao život. Samo Onaj tko je za tvoj život dao svoj. Samo Onaj koji te ljubi neizmjerno. Predaj Mu svoje srce i dopusti Mu da te obasja milošću, da ti pokaže da vrijedi živjeti i svjedočiti za Njega. Dopusti Mu da vrši Svoju volju u tvom životu, jer nema boljeg rješenja od Onog koje On drži u Svojim rukama. U Njegovim rukama su svi odgovori koje tražiš.

U Njegovim rukama su rješenja za svaku tvoju bezizlaznu situaciju. Traži Njegovu ljubav, a On će ti onda dati sve što tvom srcu je potrebno.

On je početak i svršetak! On je Alfa i Omega! On je Svjetlo života! On neka bude tvoj život!

Hvala i slava Isusu Kristu! Amen, aleluja

Za Book.hr posvjedočila Marija

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh