Najave

UČINI ISKORAK

U tijeku je učlanjenje u Mušku molitvenu zajednicu u SKAC-u! Pater Rađa ti objašnjava kako učiniti ISKORAK Nije mala stvar promijeniti svoje životne navike, zato je dobro imati potporu zajednice.

Foto: SKAC


U tijeku su prijave za učlanjenje Muškoj molitvenoj zajednici u SKAC-u. Pozivaju te “UČINI TAJ ISKORAK”. Promijeniti svoje životne navike veliki je korak, stoga, poručuju iz SKAC-a, “ćemo jedni drugima biti pomoć i potpora u tome kroz zajedničke susrete i razne eksperimente”.

Prijaviti se možeš ovdje: PRIJAVNICA, a više informacija i uvjete možeš pronaći OVDJE.

Donosimo vam i savjet patera Luke Rađe koji je dao mladiću koji ga je upitao kako učiniti iskorak i početi raditi na svome preporodu. Njegov odgovor vam možda pomogne da se i sami odlučite na taj iskorak:

E… kad bi čovjek činio samo ono što želi činiti, i kad bi mogao sve svoje potencijale angažirati. Kad bi mogao samo pravolinijski napredovati. Idilična je zamisao o životu kao zgradi koju izgrađujemo, svakodnevno joj dodajući novu opeku. I svakim danom postajemo jači, pametniji i bogoljubniji.

No, tako ne ide, i dobro da smo toga svjesni – jer bar nećemo pred Gospodinom stajati kao onaj „savršeni“ mladić iz evanđelja koji je sve zapovijedi vršio – a ipak mu je izmaklo Kraljevstvo Božje. Jedno mu je nedostajalo: svijest da su naša djela bezvrijedna, osim ako ih Bog u nama nije izveo. A on ih izvodi u onima koji se u sebe ne pouzdaju, već u njega. Ne trebaju njemu toliko oni koji sobom vladaju, i snagom volje postižu zacrtane ciljeve, niti šampioni askeze – već slobodnjaci i zaljubljenici u život. Oni koji se PRED NJIM mole, trude, pate i vole. Koji mu svakodnevno dolaze kao nesavršeni, i u svojim porazima prepoznaju pobjede koje Bog izvodi poradi toga jer se samo u nj pouzdaju. Život se ne živi tako da mi sebe stvaramo, već dopuštajući da nas Bog stvara. A Bog stvara uvijek ni iz čega. Dok smo nešto, ne možemo postati netko. Tu negdje krije se ona bitna životna crta: treba znati jedriti životom, biti slobodan od strahova, ne sablažnjavati se nad samim sobom, vjerovati u blagoslov svakog novog dana i u nevjerojatne obrate Božje. Valja znati biti sretan, jer samo sretni čine velike stvari u životu. A sretni su oni koji idu sunčanom stranom svojeg životnog puta. Oni koji „imaju petlje“ iskoračiti iz sjene i prijeći preko – uvijek tražeći njegovo lice i volju njegovu.

Od srca te pozdravljam, p. Luka

Šalabahter za život, p. Luka Rađa

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh