Duhovnost

DAVID WILKERSON

U teškoj si situaciji, velikoj žalosti i tjeskobi? Možeš izabrati… Ako se nalaziš u teškoj situaciji, problemima i tjeskobi, znaj da nisi nemoćan – možeš izabrati...

U teškoj si situaciji, velikoj žalosti i tjeskobi Možeš izabrati...

Foto: Shutterstock


 

Većini kršćana poznat je ovaj redak: „Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom” (Heb 4,15). Ovdje vidimo da naš veliki svećenik Isus sve vrijeme suosjeća s našim trpljenjima. Drugim riječima, Gospodin je osobno dotaknut svim našim bolima, zbunjenošću i očajem. Sve kroz što prolazimo podnio je i on, na ovaj ili onaj način.

S obzirom da imamo takva velikog svećenika, upućeni smo: „Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas!” (Heb 4,16).

Rečeno nam je: „Vaš Spasitelj točno zna kroz što prolazite i zna kako vam poslužiti svojom milošću.” Znamo teološke definicije milosti: nezaslužena naklonost, dobrota Božja, njegova posebna ljubav… Ali kad dođe kušnja, možemo izabrati kako ćemo reagirati. U Knjizi o Jobu vidimo da je njegova žena postala ogorčena zbog neizrecive tragedije koja ih je snašla. Glupavo je okrivila Boga i poticala Joba: „Prokuni Boga i umri” (Job 2,9). U biti je rekla: „Zašto bi Gospodin pustio takvu nezamislivu tragediju na ovu pobožnu obitelj?”

Ali čak i u svojoj velikoj žalosti i tjeskobi, ovaj je pobožan čovjek izjavio: „Pa da me i ubije, opet ću se uzdati u njega…” (Job 13,15).

Rekao je: „Pa ako me ovi gnojni čirevi i u grob otjeraju, neću prestati vjerovati da on zna što radi. Ako i ništa od ovoga ne razumijem, znam da Bog ima neki vječni naum.”

Ljubljeni, vaše sadašnje trpljenje proizvodi nešto dragocjeno u vašem životu dok vas On oblikuje u davatelja milosti.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh