Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

U svijetu koji idolizira veze, važnost spoznavanja samoga sebe izgubila se Hod(anje) sa samim sobom prva je faza, temelj na kojem se nadograđuju sve ostale

U svijetu koji idolizira veze, važnost spoznavanja samoga sebe izgubila se

Foto: Pixabay

Toliko toga može biti pravo na dan vašeg vjenčanja: sala može biti najsvečanija, dekoracija savršena, može biti prisutna sva sila vaših prijatelja i poznanika, možete znati i na koju se ruku stavlja prsten, i možete savršeno izgovoriti „uzimam“, ali ako bračni drug nije pravi, zapravo nemate ništa.

Vaša čežnja za brakom može biti snažna, čak toliko da vam postane glavnom preokupacijom koje se ne možete otarasiti

Ako ste uzeli u ruke ovu knjigu, vjerojatno tragate za pravom ljubavi. Vaša čežnja za brakom može biti snažna, čak toliko da vam postane glavnom preokupacijom koje se ne možete otarasiti. Možda vam je već muka i umorni ste od samaštva i usamljenosti. Promatrate svoje prijatelje kako jedan za drugim polako uplovljavaju u bračnu luku, dok se vi osjećate sve izoliranijim. Možda ste i pronašli nekoga za koga ste mislili da je „to to“, a na kraju ste završili slomljena srca, potonule lađe i, po tko zna koji put, opet sami. U svijetu koji se ponajviše skrbi za obitelji i parove, stol za jednu osobu je zasigurno zadnje mjesto na kojem se želite vidjeti.
Ali ironija u traženju prave ljubavi jest u tome da potraga mora započeti upravo ondje.

Fraza „tri koraka do prave ljubavi“ znači da se prije braka morate posvetiti hod(anj)u u tri faze: sa samim sobom, s drugima i s Bogom

Fraza „tri koraka do prave ljubavi“ znači da se prije braka morate posvetiti hod(anj)u u tri faze: sa samim sobom, s drugima i s Bogom. Vjerovali ili ne, ove faze počinju s najvažnijom osobom, koju ste možda previdjeli: s vama samima.

Hod(anje) sa samim sobom prva je faza, temelj na kojem se nadograđuju sve ostale

U svijetu koji idolizira veze, važnost spoznavanja samoga sebe izgubila se. A to ne samo da je ključan korak prema pronalasku sreće nego je i ključna postaja na ovom putovanju pronalaska prave ljubavi. Hod(anje) sa samim sobom prva je faza, temelj na kojem se nadograđuju sve ostale.
Naravno, potraga za pravom ljubavi ovdje ne završava; to je tek početak.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti na web-shopu Biblioteke Figulus ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh