Vatikan

SVJETSKI DAN BAKA I DJEDOVA I STARIJIH OSOBA

Danas možete dobiti potpuni oprost ako posjetite baku ili djeda Papa je u siječnju najavio kako će Crkva ove godine proslaviti prvi Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba. Tako je Apostolska pokorničarna u dekretu objavila kako 25. srpnja potpuni oprost mogu dobiti oni koji, uz druge uobičajene uvjete, „posvete adekvatno vrijeme da uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći.“

U srpnju možete dobiti potpuni oprost ako posjetite baku ili djeda

Foto: Pixabay

 

Kao datum proslave prvog Svjetskog dana baka i djedova i starijih osoba odabran je 25. srpnja jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake – 26. srpnja, donosi Bitno.net.

Posebne milosti koje se mogu dobiti taj dan

Ako su vaše bake ili djedovi starija skupina, možete iskoristiti ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne. Dakako, ova mogućnost se ne ograničava samo na one s kojima smo rodbinski povezani, pa Crkva, kako je objašnjeno na Bitno.net, ohrabruje i da posjetite, primjerice, starački dom ili možda jednostavno nekoga od svojih starijih susjeda.

„Oprost mogu dobiti i oni koji 25. srpnja budu sudjelovali na svečanoj proslavi koju će predvoditi Sveti Otac Franjo u papinskoj bazilici u Vatikanu ili na različitim drugim svečanostima koje će se održati diljem svijeta, kao i stariji i bolesni i svi oni koji, u nemogućnosti da napuste svoje domove zbog ozbiljnog razloga, budu duhovno sjedinjeni sa svetim slavljima Svjetskog dana, nudeći Milosrdnom Bogu svoje molitve, boli ili životne patnje, posebice tijekom izravnih prijenosa“, navedeno je u dekretu Apostolske pokorničarne koju prenosi Bitno.net.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh