Svjedočanstva

U ŠKOLI MOLITVE

Postao sam svjestan koliko sam se opterećivao bezveznim stvarima u svom životu Pročitao sam „Bibliju“ dva puta, ali čitao sam je kao roman. Razmatranje Božje Riječi nisam nikad ni prakticirao. Ništa nisam shvaćao, što god bih pročitao... Sada, nakon nekoliko godina, koliko idem u „Školu“, vidim koliko je Živa Riječ promijenila moj život … postao sam svjestan koliko sam se opterećivao bezveznim stvarima u svom životu…

„Škola molitve“ mi je pokazala pravu sliku Gospodina

Foto: Shutterstock


Za „Školu molitve“ doznao sam sasvim slučajno prije nekoliko godina na jednom molitvenom susretu „Kristofora“ u mom gradu. Razmišljao sam određeno vrijeme da li da se prijavim ili ne. U to vrijeme tražio sam odgovore na neka pitanja iz područja vjere, i to baš na području molitve. Čak sam bio i pomalo žalostan kad je bilo rečeno da će se za pojedine grupe još malo pričekati.

Kako moliti? Molim li ja dobro? Ta sam pitanja postavljao sam sebi jer sam molio za svoju suprugu već neko vrijeme, ali je situacija unatoč tome bila sve složenija i složenija, pa sam mislio da ću odlaskom u „Školu molitve“ vjerojatno dobiti odgovore

Bio sam i pomalo nestrpljiv jer su mi se nametala mnoga pitanja. Neka od njih bila su: Kako moliti? Molim li ja dobro? Ta sam pitanja postavljao sam sebi jer sam molio za svoju suprugu već neko vrijeme, ali je situacija unatoč tome bila sve složenija i složenija, pa sam mislio da ću odlaskom u „Školu molitve“ vjerojatno dobiti odgovore.

Odlučio sam se prijaviti. I mogu vam reći da se nisam pokajao ni u jednom trenutku. A što sam to „naučio“ u „Školi molitve“?

Naši su mi voditelji pokazali koliko je Božja Riječ živa. Pročitao sam „Bibliju“ dva puta, ali čitao sam je kao roman. Razmatranje Božje Riječi nisam nikad ni prakticirao. Ništa nisam shvaćao, što god bih pročitao, a kad bih i pokušao nešto shvatiti, to je u meni bila prava borba. Sada, nakon nekoliko godina, koliko idem u „Školu“, vidim koliko je Živa Riječ promijenila moj život. Uvidio sam da sam bio sve krivo postavio, da su moje slike o Bogu bile potpuno iskrivljene.

Njemu nisu potrebne nikakve formule, nikakve posebne riječi, već samo ja. Počeo mi se je mijenjati način gledanja na život, postao sam svjestan koliko sam se opterećivao bezveznim stvarima u svom životu

Uvidio sam da je „Biblija“ za nas ustvari filozofija života, da nam otkriva kako bi svi ljudi trebali živjeti. Čitajući i razmatrajući Božju Riječ, vidim koliko je duboka svaka riječ koja je unutra zapisana. Svaka točka, svaki zarez, svaka crtica ima svoj smisao. Počeo sam pomalo sve više i više otvarati svoje srce Gospodinu, i tada sam shvatio da Gospodin od mene traži upravo to: moje srce otvoreno za Njegovu ‘restauraciju’. Ništa više od toga. Njemu nisu potrebne nikakve formule, nikakve posebne riječi, već samo ja. Počeo mi se je mijenjati način gledanja na život, postao sam svjestan koliko sam se opterećivao bezveznim stvarima u svom životu.

Zahvaljujem Gospodinu za naše voditelje „Škole molitve“. Na toliko strpljenja, požrtvovnosti i ljubavi da nam prenose Živu Božju Riječ. Zahvaljujem od srca na svemu onome što rade. Neka ih dragi Bog obdari obiljem Božjeg blagoslova.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu)

Svoje svjedočanstvo možete nam poslati na e-mail adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh