Svijet

ODGOVOR NA PRESUDU?

U SAD-u izgorjela povijesna katolička crkva; sumnja se da je požar podmetnut Valja podsjetiti kako je američki Vrhovni sud 24. lipnja srušio 50 godina staru presudu kojom je legaliziran pobačaj u SAD-u. To je izazvalo buru neprijateljskih reakcija te nije isključeno kako je uništenje ove crkvice posljedica jednog takvog čina

Foto: Pixabay/ilustracija


 

Katolička crkva Sv. Colmana, smještena u okrugu Raleigh, u američkoj saveznoj državi West Virginia, izgorjela je do temelja u požaru koji se dogodio u nedjelju, 26. lipnja i za koji se sumnja da je podmetnut, piše portal Nedjelja.ba.

Bijela crkvica poznata i kao „Mala katolička crkva na Irskoj gori“, bila je uvrštena u Nacionalni popis povijesnih mjesta. Izvorno je, prema ovom popisu, građena od 1877. do 1888.

„Dana 26.6.2022. jedinice iz Beaver VFD-a upozorene su na požar na građevini u katoličkoj crkvi Sv. Colmana na Irish Mountain Roadu u Shady Springu, WV“, objavila je dobrovoljna vatrogasna služba Beaver u online objavi.

Kada je ekipa stigla na mjesto događaja, crkva je već izgorjela do temelja i „tinjala“, stoji u objavi. Također se navodi kako se požar smatra „sumnjive naravi“ te ga se pod tim okolnostima i istražuje kao da je podmetnut.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh