Aktualnosti

NOVONASTALE OKOLNOSTI

U potresu nastala nova oštećenja na katedrali. Do daljnjega se obustavljaju misna slavlja Novi potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine, pa tako i na zagrebačkoj katedrali u kojoj je sveta misa služena na Badnjak, prvi put nakon potresa u ožujku

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 

Nakon što je na Badnjak prvi put od potresa u ožujku u Zagrebačkoj katedrali slavljena sveta misa od srijede su slavlja ponovno obustavljena. Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu snažno se osjetio i u Zagrebu te na mnogim objektima nanio novu štetu. Prema podacima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije, potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine, prenosi Zagebačka nadbiskupija.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Napravljeni su i prvi mogući pregledi šteta u zagrebačkoj katedrali koja je također oštećena, a detaljne analize oštećenja očekuju se u narednim tjednima.

Kako je istaknuo graditelj skele u katedrali Petar Žaper koji je zajedno sa suradnicima pregledao stanje unutrašnjosti katedrale, „male pukotine na svodu i orebrenju nastale u potresu iz ožujka ove godine, novim su se potresom ozbiljno povećale i potrebno je hitno pristupiti sanaciji”.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

S obzirom na novonastale okolnosti, do daljnjega se obustavljaju slavlja misa u katedrali.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh