Duhovnost

IZ KNJIGE „365 DANA S DUHOM SVETIM“

U ovom leži zapovijed ljubavi prema bližnjem Bog nam je netko blizak, najbliži. Od trenutka kad je Sin Božji došao na Zemlju u ljudskom tijelu, svaki čovjek može s njim biti blizak. A to se također prenosi i na međuljudske odnose

Foto: Pixabay

Isus odgovori: „Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!“ „Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Nema druge zapovijedi veće od tih. (Mk 12, 29–31).

…najprije ti Bog mora biti blizak jer zapovijedi ljubavi prema bližnjemu, kako kaže sam Gospodin Isus, prethodi zapovijed ljubavi prema Bogu

Bog nam je netko blizak, najbliži. Od trenutka kad je Sin Božji došao na Zemlju u ljudskom tijelu, svaki čovjek može s njim biti blizak. A to se također prenosi i na međuljudske odnose. U tome leži zapovijed ljubavi prema bližnjemu: Ljubi onoga tko ti je blizak. No, najprije ti Bog mora biti blizak jer zapovijedi ljubavi prema bližnjemu, kako kaže sam Gospodin Isus, prethodi zapovijed ljubavi prema Bogu.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ , autora o. Augustyna Pelanowskog, OSPPE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi pročitajte ovdje. 

VELIKI POPUSTI: Od 10. do 30. studenog knjigu „365 dana s Duhom Svetim“ možete kupiti po povoljnijoj cijeni od 69.30 umjesto 110 kuna.

Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh