Vijesti

U ORGANIZACIJI FRANJEVACA KONVENTUALACA // Tribina „Katolički svećenici žrtve totalitarnih i autoritarnih režima”

Foto: Shutterstock

 

Tribina se održava povodom „Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima“, koji se službeno obilježava 23. kolovoza

Franjevci konventualci iz Šibenika organiziraju tribinu „Katolički svećenici žrtve totalitarnih i autoritarnih režima”, koja će se održati 22. kolovoza u samostanu sv. Frane.

Tribina se održava povodom „Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima“, koji se službeno obilježava 23. kolovoza.

Predavanja

Uvodno predavanje na tribini održat će profesor Ivan Malenica, na temu „Totalitarni i autoritarni režimi“, nakon čega će uslijediti predstavljanje životopisa svećenika, s ciljem boljeg razumijevanja zločina i montiranog procesa.

Miroslav Bulešić, Alojzije Stepinac, Placido Cortese

Na tribini će najviše riječi biti o životima trojice svećenika: vlč. Miroslava Bulešića, bl. Alojzija Stepinca i fra Placida Cortesea.  O životu vlč. Miroslava Bulešića govorit će fra Ivan Penava; život bl. Alojzija Stepinca predstaviti će fra Augustin Kordić, dok će fra Ivan Bradarić predstaviti lik sluge Božjeg fra Placida Cortesea.

Najčitanije

Na vrh