Duhovnost

OZDRAVLJUJUĆA SITUACIJA

U najvećoj nevolji sakrivena je i najveća milost Ne plašite se! Mir s vama! Blagoslivljajte Boga uvijeke!

Foto: Pixabay

 

Ja sam Rafael, jedan od sedmorice svetih anđela koji na nebesima donose molitve svetih i stupaju pred Slavom Svetoga! (…)Ne plašite se! Mir s vama! Blagoslivljajte Boga uvijeke! Ta ja ne dođoh jer se meni svidjelo, nego po zapovijedi Boga našega: zato ga blagoslivljajte uvijeke. ( Tob 12,15.17-18)

Kada se Rafael pojavljuje u životu Tobije, njegov otac je slijep, majka mu se osjeća odbačeno, zaručnica se želi ubiti, njezini roditelji čekaju sa lopatama da mogu iskopati gorb sljedećeg kandidata za ženidbu –i toje ozdravljujuća situacija.

Tko zna da li su te dvije obitelji snašli sve te nevolje, upravo zbog toga što njima bijaše poslan Arkanđeo, koji ih snagom Boga oslobađa kasnije svih tih nevolja? I upravo to je mišljenje Boga, da je u najvećoj nevolji sakrivena i najveća milost.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh