Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

U mome srcu ima toliko rana i jednostavno kao da nikako ne mogu zaboraviti, oprostiti, a sve to ponekad pritišće moj duh, dušu i tijelo

RAZMATRANJE I MOLITVA

Tako mi je teško, Isuse, oprostiti neke situacije u mome braku. U mome srcu ima toliko rana i jednostavno kao da nikako ne mogu zaboraviti, oprostiti, a sve to ponekad pritišće moj duh, dušu i tijelo. Neke stvari su mi tako bolne i kao da ne mogu, ne mogu oprostiti. Ne mogu zato što si ti, Isuse, sâm rekao da bez tebe ne mogu učiniti ništa (Iv 15,5). Želim toga postati svjestan/svjesna. Jednako tako, koliko sam puta u Očenašu molio/la da mi ti otpustiš grijehe kako i ja otpuštam onima koji su me povrijedili. Ali, Isuse, ja smatram da ne mogu, da je nepravedno to što mi je učinjeno i da moj supružnik ne zaslužuje oprost. No, vidim da neopraštanjem prvenstveno štetim sebi, da propuštam učiniti tako veliko djelo milosrđa i ući u tvoj blagoslov, za sebe, za naš brak i obitelj. Ne bih volio/voljela da se ti, Isuse, ponašaš prema meni onako kako se ja ponašam prema svojoj supruzi / svome suprugu. Zato ovog trena odlučujem oprostiti, zbog tebe, jer i ti meni sve opraštaš, i predajem se tebi, Isuse, kako bih s tobom mogao oprostiti do kraja i ući u slobodu, ozdravljenje. Uzmi moju slabost, strah, povrijeđenost, osjećaj manje vrijednosti… Predajem ti sve, Isuse.

Duše života, oživi svaki dio mog srca koji je umro zbog povreda

Ovog trena, svjesnom odlukom, po snazi Duha Svetoga i u potpunom predanju tebi, Isuse, opraštam svojoj supruzi / svome suprugu svaku povredu, svaku nanesenu ranu i predajem ti, Isuse, svoje izranjeno srce. Ti ga zacijeli. Duše života, oživi svaki dio mog srca koji je umro zbog povreda, oživi u meni ljubav i poštovanje prema mojoj supruzi / mome suprugu, slomi svaku krivu misao i stav, koji mi govori da moj supružnik ne zaslužuje moje oproštenje, jer na taj način sam/a sebi stavljam prepreku da ti, Isuse, meni oprostiš moje grijehe, kojih zasigurno imam, a tako mi se silno nudiš u ljubavi. Predajem ti se! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jedan od ključnih načina na koje pokazujemo ljubav i poštovanje prema Kristu i prema supružniku jest opraštanje. Ja sam pogriješio/la i ne želim da se prema meni, ni Isus ni moj supružnik, odnose bez opraštanja. No ne trebam ići bez Isusa, samo odlučujem oprostiti, predajem se i zovem Isusa – to je silna milost. Većina problema, čak i bolesti dolaze od nepraštanja…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh