Osobni razvoj

OBNAVLJANJE TVOGA UMA

U medijskom smeću i ranjenom svijetu tragaj za onim pravednim i hvalevrijednim Vašu pažnju mediji pokušavaju usmjeriti na sve što je lažno, ponižavajuće, nečisto i ružno. Istina se izokreće, a oglašivači privlače senzacionalističkim pričama. Ništa nije vrijedno ako nije istinito. Zato je važno svoj um ispunjati Svetim pismom jer tako dobivaš biblijsku perspektivu

Obnavljanje tvoga uma

Foto: Pixabay

 

Ništa nije vrijedno ako nije istinito

Što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno, neka vam je na umu. Djeco moja, živite u svijetu u kojemu vašu pažnju mediji pokušavaju usmjeriti na sve što je lažno, ponižavajuće, nečisto i ružno. Istina se izokreće, a oglašivači privlače senzacionalističkim pričama. Ništa nije vrijedno ako nije istinito. Zato je važno svoj um ispunjati Svetim pismom jer tako dobivaš biblijsku perspektivu.

Ono istinito, časno, pravedno možeš naći na mnogim mjestima na zemlji, ali najveće ćeš obilje naći u meni. Zato te potičem da svoje misli usmjeriš prema meni što je više moguće

Iako je toliko ranjenosti u svijetu, ipak ima mnogo toga što je pravedno i hvalevrijedno. Tragaj za takvim stvarima kao za zakopanim blagom. Kada ga otkopaš, razmatraj nad njime i slavi me na njemu. Reci drugima o skrivenome blagu koje si pronašla kako bi i oni otkrili ljepotu i smisao svoga života.
Ono istinito, časno, pravedno možeš naći na mnogim mjestima na zemlji, ali najveće ćeš obilje naći u meni. Zato te potičem da svoje misli usmjeriš prema meni što je više moguće. Prošapći moje Ime kako bi samu sebe podsjetila da sam ti blizu koliko doseže šapat.

Dok promatraš svijet koji te okružuje, neka su ti na ustima riječi hvale. Zahvaljuj mi na svemu dobrome što vidiš. Iznesi pred mene i svoje probleme koji te tište i promatraj kako ih preobražavam.

ISUS JE ŽIV

Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!
Fil 4,8

Stoga, braćo sveta, sudionici nebeskoga poziva, promotrite Apostola i Velikoga svećenika naše vjere – Isusa.
Heb 3,1

Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti.
Ps 91,15

Ulomak iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh