Aktualnosti

BIBLIOTEKA FIGULUS

U lipnju ste najviše tražili novu knjigu p. Pelanowskog, evo koje su se još našle na popisu najprodavanijih Na popisu najtraženijih kršćanskih knjiga u izdanju Biblioteke Figulus nalazi se devet zanimljivih i korisnih naslova koje vam toplo preporučamo za čitanje

U lipnju ste najviše tražili novu knjigu p. Pelanowskog

Foto: book.hr


 

365 dana s Duhom Svetim

Popis najtraženijih naslova započinjemo s novim duhovnim biserom p. Augustyna Pelanowskog – knjigom „365 dana s Duhom Svetim“. Riječ je o dnevnim meditacijama koje će nam pružiti utjehu, nadu, ohrabrenje. U vremenima užurbanosti vrlo je vrijedno i korisno zastati na trenutak i osluhnuti Duha Svetoga. U vremenima kriza i neizvjesnosti spasonosno je duši čuti i znati da nas Bog ljubi i da ima sjajne planove s nama! Ova nas razmatranja podučavaju da ne klonemo duhom i poučavaju da se vraćamo ponovno i ponovno na izvore: Božjoj riječi, sakramentima, molitvi, milosrđu.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Ljubav i poštovanje

Hit knjiga o braku našla se na drugom mjestu. Milijuni supružnika koji su pročitali tu svjetsku uspješnicu, ustvrdili su da bi im brak bio u mnogočemu bolji da su je pročitali odmah na početku braka. Čitajući knjigu, shvaćamo da naš supružnik može imati vrlo izražene potrebe, koje nama mogu izgledati potpuno nelogične i nebitne, a koje – ako se potrudimo ispuniti ih – mogu u potpunosti promijeniti bračni odnos. Knjiga je toliko oduševila jednoga zagrebačkog župnika da ju je naručio za svaku obitelj u svojoj župi.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Njegova princeza

Među najtraženijim naslovima u lipnju je i knjiga „Njegova princeza“. Žene, a posebno one mlađe, znaju se osjećati nesigurno jer svoju vrijednost temelje na kriterijima koje nam nameću mediji, društvo… zaboravljajući na svoj istinski identitet. Ova će knjiga svakoj ženi pomoći da otkrije svoju istinsku ljepotu, i da se počne gledati onako kako je Bog vidi. Knjiga je do sada otisnuta u više od 500 000 primjeraka! Idealan je poklon za sestru, prijateljicu, majku…

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu

Ova je knjiga namijenjena osobito onima kojima Sveta Misa, iz bilo kojeg razloga, još nije postala duboka nutarnja potreba, istinsko duhovno iskustvo, istinski izvor i središte duhovnosti. Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe otkupljenje od duševnih boli otkupljenje od bolesti oslobođenje od zarobljenosti pojedinim grijehom oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja oslobođenje duša iz Čistilišta i mnoge druge blagoslove? Više o tome možeš čitati u knjizi. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Kako zavoljeti svoj život

Još jedno vrijedno djelo p. Pelanowskog. Jedna od najgorih rana na našem svijetu je odbacivanje a najčešće se štitimo tako što stavljamo ‘oklop’ i povlačimo se u sebe. No, život je u potpunosti ranjiv i tomu ne možemo pobjeći. Možemo odabrati hoćemo li staviti na sebe oklop, ili te rane iskoristiti kao nešto što nam može pomoći približiti se drugima. Pater Pelanowski savjetuje kako se ponovno otvoriti bližnjima nakon što smo bili ranjeni, te donosi neke životne priče ljudi kojima je pomagao kao duhovnik.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

U Tvojoj prisutnosti

U evanđelju po Mateju, Isus nam obećaje da će biti s nama u sve dane do svršetka svijeta, ali kada nas pritisnu teškoće, križevi i užurbana svakodnevica, često nam se glavom i duhom umjesto te istine mota bezbroj pitanja. Gdje je Spasitelj i želi li baš uvijek biti s nama? Želi li nam uopće progovoriti i, ako želi, što bi nam rekao? Kako u takvim trenucima zastati i čuti Njegov glas? Kako se prisjetiti da nije gluh i nijem i da želi baš u svakoj mojoj okolnosti biti sa mnom i govoriti prisno i nježno baš mome srcu? U takvim okolnostima knjiga Sarah Young U Tvojoj prisutnosti može nam pomoći zastati, osluhnuti i čuti Isusa koji nježno šapće baš našoj duši. Knjiga donosi kratke misli za svaki dan u godini oblikovane kao izravno obraćanje Isusa svome ljubljenome djetetu, pa se nijedan njen čitatelj ne može više osjećati kao neka bezlična i zaboravljena osoba.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Padre Pio – čovjek nade

Jedna od najčitanijih knjiga o mnogima omiljenom svecu našeg vremena. Knjiga pruža vjeran opis izvanredne osobe, a čita se poput dobrog romana. Iz njegove je duše izlazila otajstvena snaga praćena čudesima a njegov je život bio obilježen paranormalnim fenomenima. Volio je ljude. Plakao je s ožalošćenima, smijao se sa sretnima. Zvali su ga: „fratar s Kristovim ranama“, „svetac sa stigmama“, „liječnik“ patnje… I usred najvećih nevolja u budućnost je gledao u duhu optimizma, vjere i ljubavi. Padre Pio iz Pietrelcine (1887.-1968.) bio je kapucin i mistik čiji je život obilježen čudesima, a sam je govorio da jedino želi biti siromašni fratar koji moli. Svetim je proglašen 16. lipnja 2002. godine. U ovoj intimnoj biografiji otkrit ćete plodove molitve ovog poniznog kapucina, i Izvor njegove velike nade.

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Čovjek koji je pušio Bibliju

Život Wilhelma Buntza bio je jedan veliki test izdržljivosti: kao dojenče rođena ga je majka napustila, a otac ga je otpremio u dom. Kao mladić skrivio je smrt jednog čovjeka. Maloljetnički zatvor, sudnica, uvjetna kazna – to je bio uobičajeni životni ritam. 1983. Buntz u samici poseže za Biblijom. Nakon što bi pročitao jednu stranicu, istrgnuo bi je iz korica i smotao si cigaretu. To je radio sve dok nije došao do Novog Zavjeta, kada ga je ono što je pročitao pogodilo ravno u srce… Životna priča koja te neće ostaviti ravnodušnim!

Knjigu možeš kupiti ovdje.

Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist

Ova će knjiga biti posebno zanimljiva onima koji kršćanstvo smatraju izmišljotinom, a svim će kršćanima poslužiti kao izvanredno sredstvo za jačanje vlastite vjere i kao izvor konkretnih argumenata i dokaza za njezinu obranu. Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, a onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

Knjigu možeš kupiti ovdje.

 

Sve naš naslove potražite u našoj web-knjižari (www.figulus.hr).

Ugodno i blagoslovljeno čitanje! 😊

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh