Duhovnost

U IŠČEKIVANJU SVETKOVINE DUHOVA // Ne možemo jednom rukom držati Krista, a drugom crnu Sotoninu šapu Želite li saznati tajnu besplodnosti u svom životu, svoju slabost, svoju neveselost, svoju duhovnu neprivlačnost i pomanjkanje snage poziva? Nije li to zbog toga što niste poslušni Duhu Svetom?

Ne možemo jednom rukom držati Krista, a drugom crnu Sotoninu šapu

Nedostaje Vam snage, radosti, duhovne privlačnosti…? Nije li to zbog toga što niste poslušni Duhu Svetom?

Divna je stvar poznavati i otkrivati Isusa. Divna je stvar imati dušu i tijelo koji nisu grobnice pokopanih mogućnosti, već hram Duha Svetog. Želite li saznati tajnu besplodnosti u svom životu, svoju slabost, svoju neveselost, svoju duhovnu neprivlačnost i pomanjkanje snage poziva? Nije li to zbog toga što niste poslušni Duhu Svetom?


Kako možemo očekivati da će Duh Sveti boraviti u našim srcima s nesvetim i nečistim mislima i željama?

Duh ne ostaje s neposlušnim učenikom. Duh Sveti je dan onima koji su poslušni. Neposlušan čovjek ne može hodati s Bogom. Duh Sveti ne može živjeti u srcu koje je ispunjeno mislima ovoga svijeta i želi svjetovne stvari. Kako možete očekivati da Duh Sveti boravi u vašem srcu ako zanemarujete prilike da imate zajedništvo s kršćanima na bogoštovlju na dan Gospodnji?

Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu ako u nedjelju ujutro pristupate Stolu Gospodnjem, a navečer ste u kazalištu? Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu ako više volite plesne dvorane od molitvenih sastanaka? Kako možete očekivati da Duh Sveti boravi u vašem srcu usred jadnih uzbuđenja svjetovnih okupljanja? Kako možete očekivati da će Duh Sveti boraviti u vašem srcu s nesvetim i nečistim mislima i željama?

Ako želimo imati puninu, u našim srcima i životima mora vladati jedino On!

Upamtite, u vjeri Isusa Krista ne može se sjediti na ogradi ili bježati sa zecom i loviti sa psima tragačima. Tražiti zajedništvo s Duhom Svetim i s „bogom ovoga svijeta” čisto je bogohulstvo. Ako želite imati puninu, milosrđe i silu Duha Svetog, jedino on mora vladati u vašem srcu i životu. Ne možete jedan dan služiti Kristu, a sljedeći đavlu. Ne možete jednom rukom držati Krista, a drugom crnu sotoninu šapu. Duhom ispunjen život nije takav život.

Izvor: Put života  (preneseno s dopuštenjem); Book.hr

Autor: Gipsy Smith

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh