Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

U dubini srca želim promjenu, želim sam/a postupati često drugačije, ali kao da ne znam kako i kao ne mogu drugačije

RAZMATRANJE I MOLITVA


Koliko puta se mučim sam/a sa sobom, borim se sa svojim slabostima, krivim reakcija, greškama koje radim, često i umanjujem sam/u sebe i smatram da puno toga nisam ni zaslužio/la, da sam nisam dobar/dobra suprug/a. Često ne cijenim sam/u sebe, možda podsvjesno vidim da je moj/a suprug/a ustvari u nečemu i bolji/a, a nekada mi je to teško priznati. No u svemu tome onda on/a napravi nešto što mi ne iskazuje baš ljubav i poštovanje, pa u svojoj slabosti reagiram krivo, pa se kasnije još i sa time mučim i ponekad kao da se vrtim u krugu. U dubini srca želim promjenu, želim sam/a postupati često drugačije, ali kao da ne znam kako i kao da ne mogu drugačije.

Predajem ti sve takve rane svoga srca Isuse…

Dogode se možda i određene situacije, nevolje i onda nas još muči što postoje te nevolje i te zbog toga što nas muče nevolje, kao da stvorimo još više nevolja i naše reakcije postanu baš ružne ili se pak često odvojimo jedno od drugoga. O Bože, molim te za snagu, mudrost i jakost. Ne želim ovako živjeti, ne želim da naš brak funkcionira tako, da mi funkcioniramo tako, već te molim da uđeš u naše ne znanje, naše slabosti, poteškoće, neodlučnost, strah, naše krive reakcije, naše nevolje, naše rane srca koje smo zadali jedno drugome u braku, ali i one koje nosimo u srcu još prije braka, a zbog kojih danas reagiramo krivo i onako kako ustvari ne znamo.

Daj da progledamo i djelujemo drugačije, daj da se uistinu volimo i poštujmo

Predajem ti sve takve rane svoga srca Isuse, tebi na Križ, napose u ovo milosno vrijeme, shvaćajući, prihvaćajući i vjerujući da me ti možeš osloboditi, da me ti možeš promijeniti, da ti možeš otvoriti oči moga srca i duše da svoga/svoju supruga/u gledam drugačijim očima, da imam hrabrosti ispričati se, da mogu svojim djelima nadoknaditi sve ono gdje sam ga/ju povrijedio, a napose tebe molim Isuse da sada staviš svoju ruku na moga/moju supruga/u, da dotakneš njegovo/njezino srce i da ga/ju iscijeliš i ozdraviš od svake boli i rana, onih koje sam ja nanio/nanijela ili pak svih ostalih rana koje određuju često njegov/njezin život, koje ga/ju tjeraju da reagira krivo, koje ga/ju često tjeraju i u grijeh protiv tebe. Smiluj nam se Bože po milosrđu svome i iscijeli nas, naša srca i naš brak i obitelj! Daj da progledamo i djelujemo drugačije, daj da se uistinu volimo i poštujmo!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Rane koje nosimo u srcima, bili ih svjesni ili ih često nismo svjesni, određuju mnogo toga u našem životu. Možemo dopuštati i dalje da nas određuju i često nas oblikuju u ljude kakvi nismo ili možemo to predavati malo po malo svaki dan Bogu da nas On oblikuje u ljude i supružnike kakvi bi ustvari trebali biti, ali i da molimo isto to za našeg/našu supruga/u. Vjeruj, „Mnogo može žarka molitva pravednikova.“ (Jak 5,16)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh