Vijesti

U COLLE DON BOSCU – MJESTU SVEČEVA ROĐENJA // Iz bazilike ukradena relikvija don Ivana Bosca 2. lipnja u večernjim satima, iz bazilike posvećene don Boscu ukradena je dragocjena relikvija…

Foto: Pixabay

 

Relikvija don Ivana Bosca, koja se čuvala u relikvijaru postavljenom pred zidom apside donjeg prostora bazilike, ukradena je 2. lipnja. Relikvija je ukradena iz bazilike koja je posvećena don Boscu u Colle Don Boscu – mjestu svečeva rođenja.

Nakon što su saznali što se dogodilo, vjernici i hodočasnici štovatelji don Bosca počeli su se skupljati u bazilici. Svi su bili ožalošćeni, ali su u nadi molili da don Bosco dotakne srce počinitelja i potakne ga da vrati ukradene relikvije.

Upravitelj bazilike, don Ezio Orsini, rekao je da nije nemoguće ukrasti relikvije, ali da nitko ne može ukrasti niti udaljiti samog don Bosca od tolikih štovatelja.

Don Bosco, salezijanski svećenik kojega je Crkva proglasila svetim, ostao je zapamćen po tome što je cijeli svoj život posvetio radu s mladima i služenju Bogu. Njegovi salezijanci i danas djeluju diljem svijeta u radu s mladima i potrebitima.

Molimo zajedno da ovaj ružni čin završi dobro i da svečeve relikvije budu vraćene u baziliku.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh