Duhovnost

KORIZMA S RIJEČJU BOŽJOM

Tvoja vječnost ne počinje poslije ovozemaljskoga života, nego sada! ...ako Duh Sveti prebiva u tebi, tada imaš Život u Duhu i tada te neće sputavati patnje tijela služeći Gospodinu dok si ovdje na Zemlji

Foto: Unsplash, Aurélien Faux 

 

Bog po prorocima u Svetom Pismu navješćuje patnju svoga Sina do u detalje, između ostalog u Psalmu 34. obavještava da se njegovom Sinu neće ni jedna kost slomiti. Istovremeno Otac naš nebeski daje obavijest da svaki čovjek koji bude slijedio njegovog Sina ima trpjeti progonstva i patnje.

Patnja se nikome ne sviđa, ali bez patnje duše svoje nećeš vidjeti Svjetlost, ostat ćeš u jami grobnoj

Nije baš primamljiv poziv da slijedimo utjelovljenu Riječ. Patnja se nikome ne sviđa, ali bez patnje duše svoje nećeš vidjeti Svjetlost, ostat ćeš u jami grobnoj.

Da. Prekratak je život na zemlji da bismo zbog toga propustili vječnost s desna Ocu. A znaj ovo: tvoja vječnost ne počinje poslije ovozemaljskoga života, nego sada! Naravno, ako hoćeš.

…ako Duh Sveti prebiva u tebi, tada imaš Život u Duhu i tada te neće sputavati patnje tijela služeći Gospodinu dok si ovdje na Zemlji

Možda se pitaš, hoćeš li moći izdržati? Sam ne, ali ako Duh Sveti prebiva u tebi, tada imaš Život u Duhu i tada te neće sputavati patnje tijela služeći Gospodinu dok si ovdje na Zemlji.

Tvrde su te besjede iz Svetog Pisma, pa često bježimo od njih, ali poučiš li se u Riječi Božjoj moći ćeš prepoznati glas Oca svoga koji i tebi glasno zapovijeda: „Odvali kamen sa razuma svoga!”.  A onda iz svega glasa: „Lazare, izlazi!!!”

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh