Foto i video

TU SMO JEDNI ZA DRUGE

VIDEO Svi ponekad trebamo pomoć

VIDEO: Svi ponekad trebamo pomoć

Foto: Screenshot

 

Ovaj crtani film prikazuje jednoga psihijatra koji, nakon što je godinama uspješno obavljao svoj posao pomažući pacijentima da izađu iz svojih kriza i problema, sâm upada u osobnu i bračnu krizu. Tada zajedno sa suprugom traži pomoć drugog psihijatra i taj im objema s lakoćom pomogne.

Godinama uspješni, a onda nas neočekivano snađe nevolja

Nije li to slika svih nas: možemo godinama biti uspješni na svom poslu, glatko kliziti kroz život, usput pomažući drugima i dajući im vrijedne životne savjete, a onda nas odjednom neočekivano snađe nevolja: upadnemo u depresiju, brak nam se počne ‘klimati’, više ne znamo kako doprijeti do svoga bračnog druga i sl.

Neke probleme ne možemo i ne trebamo rješavati sami

U takvim trenucima često ulažemo sve svoje snage da se izborimo protiv onoga što nas je snašlo, ali jednostavno ne ide. Za to postoji razlog: neke probleme ne možemo i ne trebamo rješavati sami, nego je nužno da se ohrabrimo i ponizno priznamo da trebamo pomoć. Oko nas ima pregršt osoba koje će nas rado saslušati, utješiti, pružiti nam stručnu pomoć i tako vratiti osmijeh na lice.

Tu smo jedni za druge.

Kako kaže apostol Pavao: „Nosite terete, jedni drugima; ispunjavajte tako zakon Kristov.” (Galaćanima 6,2)

„Dođite k meni”

Psihijatar koji pomaže ovom ‘prvom’ psihijatru podsjeća na Isusa. U trenutku kad se prvi psihijatar nalazi na rubu svojih snaga i kad sve izgleda da će ga problemi dotući, pojavljuje se On obasjan svjetlom; grabi te demone i staje im na kraj.

Zar nije tako često i u našim životima? Tek kad više ne možemo sami, kad mislimo da je gotovo pa se predamo, pojavi se On i rasvijetli našu situaciju.

Iznad svih poteškoća i problema nalazi se On – Liječnik. I kada se nemamo na koga osloniti, imamo Njega. On je svjetlo naših života, mir, radost, „pomoćnik spreman u nevolji”, kako kaže Psalam 46.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11,28)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh