Vatikan

PAPA FRANJO:

Tri stvari s kojima u sebi pravimo mjesta za glas Duha Svetoga „Čak i kada govorimo lijepe riječi jedni drugima postajemo jedni za druge odjek blagog glasa Tješitelja”, istaknuo je papa

Foto: Velishchuk Yevhen, Shutterstock

Foto: Velishchuk Yevhen, Shutterstock

 

Tijekom svog nedjeljnog nagovora, Papa Franjo je na svetkovinu Pedesetnice, potaknuo vjernike da se zapitaju koliko dobro slušaju Duha Svetoga. Kako bi slušanje bilo što učinkovitije preporučio je svakodnevno čitanje evanđelja, klanjanje i molitvu, donosi Vatican News.

Sveti Otac je podsjetio da danas (op.a. nedjelja 19. svibnja) slavimo silazak Duha Svetoga na Mariju i apostole. Ističući da u evanđelju Isus govori o Duhu Svetome koji će nas poučavati o svemu što čuje zapitao je što je to Duh Sveti čuo i o čemu će govoriti.

Svjedok prekrasnog dijaloga u kojem Otac i Sin govore jedan drugome o svojoj ljubavi

Papa je zatim pojasnio da je Duh Sveti za nas svjedok prekrasnog dijaloga u kojem Otac i Sin govore jedan drugome o svojoj ljubavi, a što se susreće nekoliko puta u evanđeljima.

Primijetio je kako ti trenuci izražavaju prekrasne osjećaje poput privrženosti, zahvalnosti, povjerenja i milosrđa, koji nam, pak, otkrivaju lijep, blistav, konkretan i trajan odnos, kao što je vječna Božja ljubav, prenosi Vatican News Papine riječi.

Napravimo mjesta za glas Duha Svetoga

„Upravo su to one riječi koje preobražavaju, koje Duh Sveti ponavlja u nama i koje je dobro čuti jer one u našem srcu rađaju iste osjećaje i iste nakane. To su plodonosne riječi. Zato je važno da se njima hranimo svakoga dana čitajući i razmatrajući Riječ Božju, noseći je sa sobom u džepnom izdanju, iskorištavajući povoljne trenutke”, rekao je Sveti Otac. Dodao je kako nam slušanje Riječi Božje, klanjanje i molitva pomažu da u sebi napravimo mjesta za glas Duha Svetoga. „Čak i kada govorimo lijepe riječi jedni drugima postajemo jedni za druge odjek blagog glasa Tješitelja”, istaknuo je.

učini nas poslušnima glasu Duha Svetoga

Naglašavajući kako slušanje i razmatranje Božje Riječi, klanjanje i molitva u tišini nisu teške stvari i svi ih mogu činiti, Papa je na kraju zamolio Mariju, koja je bila prisutna na Pedesetnici s apostolima, „da nas učini poslušnima glasu Duha Svetoga”.

Izvor: Vatican News

Za Book.hr priredila A. P.

Novo izdanje knjige „Sila odozgor“ od danas u prodaji!

PREPORUKA!

Knjiga „Sila odozgor“ autorâ Josipa Lončara. Kako se u praksi služiti darovima Duha Svetoga koje smo primili po sakramentu krizme.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh