Aktualnosti

SAVJETI KOJI MOGU POMOĆI CIJELOJ OBITELJI

TRI NAČINA Kako održati mir u domu tijekom samoizolacije S ova tri savjeta pokušajte što mirnije provesti samoizolaciju u svom domu.

Foto: Shutterstock

 

U ovoj jedinstvenoj situaciji potrebni su nam savjeti kako pomoći cijeloj obitelji da se suoči s novonastalim problemima.

 

Mnoge države se pripremaju za karantenu, samoizolaciju, zatvaranje ugostiteljskih objekata… Sve brže širenje virusa COVID-19 u mnogima izaziva velik strah, posebno od moguće samoizolacije.

S ova tri savjeta pokušajte što mirnije provesti samoizolaciju u svom domu.

  1. Ne isključujte djecu, razgovarajte s njima

Ono što u svakoj pandemiji može najviše strašiti, nije nužno sama bolest nego neizvjesnost koju ona izaziva. Djeca trebaju znati istinu o tome što se događa u njihovoj okolini jednako kao odrasli. Zato, nemojte se bojati objasniti im o čemu se radi.

  1. Ne odvraćajte pažnju s činjenica

Kada ste saznali o pandemiji virusa, sigurno ste pokušali odvratiti pozornost svoje djece sa svih negativnih činjenica. Nikad nismo doživjeli ništa slično, pa smo svi ostali zatečeni. Umjesto da tražite načina kako djeci odvratiti pažnju od svega, svaki im dan zadajte zadatke. Na primjer, danas zajedno pospremite sobu za igru, kasnije kuhajte ručak, igrajte društvene igre, učite… Prihvatite ovu dvotjednu izolaciju kao priliku da se bolje povežete s djecom.

  1. Ostanite prisebni

Ništa tako snažno ne privlači ljude Bogu od straha. Djeci možete čitati životopise svetaca koji su se borili protiv raznih bolesti. Razgovarajte sa svojom djecom o njihovim životima, o tome kako su pomagali drugima žrtvujući sebe. Pokušajte potaknuti i sebe i djecu da na temelju života svetaca nauče pomagati drugima.

I najvažnije, dan započnite i završite molitvom. Probudite želju u svojoj djeci da se mole i svom anđelu čuvaru. Neka znaju da nisu sami i da Bog uvijek pazi na njih.

Izvor: aleteia.org

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh