Osobni razvoj

NAJAVA NOVE KNJIGE

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI Vjeruješ da ćeš u „osobi svoga života“ pronaći sve što ti nedostaje? Uskoro u izdanju Figulusa izlazi nova knjiga „Tri koraka do prave ljubavi“ koje će promijeniti vaš život i vezu iz korijena!

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI Vjeruješ da ćeš u „osobi svoga života“ pronaći sve što ti nedostaje?

Foto: Shutterstock

 

Znam li tko sam ja?

„Tri koraka do prave ljubavi – Smjernice za one koji traže ljubav svog života” knjiga je koju bi trebao pročitati svaki čovjek, posebno ako je samac i ako vjeruje da će u „osobi svog života” pronaći sve ono što mu nedostaje. Toliko puta mislimo da je ono što nam nedostaje (supružnik, obitelj, krov nad glavom, novi automobil, novi posao…) baš ono što nas dijeli od potpune sreće. A kad postignemo cilj kojem smo težili ipak ne osjećamo radost i ispunjenje, barem ne dugoročno, i ponovno se okrećemo novim ciljevima tražeći ono što može ispuniti prazninu u našem srcu. O tome piše autorica knjige na vrlo pristupačan način, tako da je svakome tko želi biti iskren prema sebi jasno da neke stvari i vrijednosti potpuno pogrešno slažemo u svom životu, ali i da imamo priliku to promijeniti. Debra Fileta nas upozorava da u potrazi za budućim partnerom ulažemo silnu energiju i nebrojene sate za upoznavanje osobe s kojom bismo mogli stati pred oltar, a da uopće ne znamo tko smo mi sami. Kad čovjek ne zna tko je, ne može znati niti kakvu osobu uistinu želi pokraj sebe do kraja zemaljskog života.

Čitatelj će u knjizi pronaći drugačiji pogled na život i brak, odgovore na vrlo životna pitanja poput…

Autorica stoga poziva da najprije odvojimo vrijeme upoznavajući sebe i svoje čežnje i potrebe. Vjernik zna da ne može upoznati sebe ako ne poznaje Onoga koji ga je stvorio. Jedino pred Isusom čovjek spoznaje pravu istinu o sebi. Jedino s Isusom na prvom mjestu u našem životu sve naše potrebe i sva naša stremljenja dobivaju svoje ispunjenje i svoj smisao.  Debra Fileta piše da su statistički gledano najuspješniji brakovi koje sačinjavaju dvoje ljudi združeni višim pozivom. „Za kršćane taj je viši poziv odnos s Isusom Kristom. Taj vas poziv potiče da ljubite, praštate i zaboravljate na sebe kako biste proslavljali Boga kroz odnos koji vam je darovao”. Čitatelj će u knjizi pronaći drugačiji pogled na život i brak, odgovore na vrlo životna pitanja poput onih zašto hodati u čistoći, kako se nositi s bolnim prekidom, mogu li spasiti partnera nevjernika u vezi (misleći da ću ga približiti Isusu ako hodam s njime) te postoji li samo jedna osoba, „ona prava” koju je Bog namijenio samo za mene.

 

Diana Tikvić, urednica Novih medija na Hrvatskoj katoličkoj mreži

Knjigu ‘Tri koraka do prave ljubavi’, autorice licencirane stručne savjetnice Debre Fileta, potraži u webshopu Biblioteke Figulus, ovdje.

www.figulus.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh