Duhovnost

POTICAJ

Tri jednostavne molitve za tvoj dan Kako pronaći vremena za molitvu usred dana natrpanog obvezama? Nudimo tri jednostavne molitve koje možeš moliti svakog dana kako bi lakše pronašao Boga u svakodnevici

Foto: Shutterstock

 

Započni dan jutarnjim razmatranjem…

Jutarnje razmatranje (ili dnevno razmatranje) je kratka molitva koja stavlja nas i dan koji je pred nama u Srce Isusovo i u njegovu službu kao dar Bogu. Obično se moli na početku dana. Možeš odabrati ‘tradicionalno’ jutarnje razmatranje ili jednostavno možeš staviti sebe i dan koji je pred tobom u Božje ruke, možda tako da doneseš pred njega ono što ti je posebno na umu tog dana.

Ljubljeni Bože, evo me. Znam da si uvijek sa mnom. Stavljam svoje srce u Srce tvog sina Isusa koji nam se daje svakog dana u Euharistiji. Neka me tvoj Sveti Duh ojača da živim Evanđelje u svemu što radim i govorim. Prinosim ti ovaj dan – sve moje molitve, sav moj posao, sve moje radosti i trpljenja – sve što jesam i što posjedujem. Zajedno s Marijom, majkom Crkve, molim za poslanje Crkve, za sve molitvene zajednice i za papine nakane za ovaj mjesec. Amen.

Smjesti se u Božju prisutnost u prikladnom trenutku sredinom dana, na primjer tijekom pauze za kavu ili, ako studiraš ili radiš, tijekom pauze za ručak.

Kratka molitva sredinom dana pomaže nam da postanemo svjesni Božje prisutnosti tijekom dana.

U svojoj imaginaciji, postavi se u Božju prisutnost i uvidi koliko si mu bitan upravo u ovom trenutku. Možda ćeš zamisliti lice Gospodinovo kako gleda dolje prema tebi i smiješi se; ili ćeš možda osjetiti Božji dah na svojoj koži; ili ćeš možda postati svjestan Božjeg dodira; ili ćeš jednostavno osjećati Božju prisutnost.

Cijeli članak pročitajte na portalu Ignacije.hr; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh