Duhovnost

AK' ODRASTEM BIT' ĆU KATOLIK

Tri čavla kojima danas probadamo Krista na križu

Tri čavla kojima danas probadamo Krista na križu

Foto: Shutterstock

 

Prepoznajem tri čavla kojima danas probadamo Krista na križu: ravnodušnost, malodušnost i obavljanje poziva kao posla. No, neka mi se Bog smiluje, ja priznajem prvi, da često padnem baš u malodušje. Nemoćan sam išta promijeniti. Ne vidim neki izlaz iz te globalne kršćanske krize, iako znam da je Bogu sve moguće promijeniti i izvesti na dobro, ali… Nekako vidim da sve to što imamo prvo treba propasti da bi nastalo nešto novo, ako ikako i može! Molim se samo da u tim procesima ne izgubim vjeru. Možda nas baš ovako, satirući, Bog izvodi na dobro?

„Smatram da mora doći do još bolnijeg čišćenja, sve dok…“

Smatram da mora doći do još bolnijeg čišćenja, sve dok ne padnemo na koljena i ne počnemo silno vapiti, baš iz srca, ne iz dužnosti. Prepoznajem plan neprijatelja zloduha, koji polako udara u srce srdaca, u samo središte, u izvor i vrhunac, naime čak u presvetu euharistiju. Crkve kao mjesta bogoslužja već su masovno oskvrnute na Zapadu, svećenstvo se dobrano ohladilo, mladi pobjegli od sakramenata, djeca su formirana dubinski pogansko od škole, društva i medija… Ali sada tek dolazi faza koja će „grozotu pustoši“ staviti na pijedestal.

Iz knjige „Ak’ odrastem bit ću katolik“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 64 kune (redovna cijena iznosi 80 kuna) ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh