Duhovnost

POVLAČENJE U ŽIVOT

Trebamo odvojiti vrijeme za Isusa Ne dopusti da me svakodnevne obveze toliko zaokupe da zanemarim provoditi vrijeme s tobom

Foto: Pixaby


„Na početku duhovnih vježbi Isus mi je rekao: ‘Ja sam upravljat ću tvojom dušom za vrijeme ovih duhovnih vježbi; želim te učvrstiti u miru i ljubavi.’“ (Dn 229)

Razmatranje

Odlazak na duhovne vježbe je luksuz koji si mnogi od nas ne mogu priuštiti, posebice kada moramo ići na posao, brinuti se za obitelj i ispunjavati druge obveze. No, ono što ne smijemo propuštati jest provođenje vremena u Gospodinovoj prisutnosti.

…trebamo odvojiti vrijeme za Isusa. On nam želi dati milost, vodstvo i osvježenje koje nam je potrebno za rast duše

Možda svoje „duhovne vježbe“ moramo provoditi u djelićima, kao na primjer uzeti slobodno popodne ili dan godišnjeg odmora. Kako god bilo, trebamo odvojiti vrijeme za Isusa. On nam želi dati milost, vodstvo i osvježenje koje nam je potrebno za rast duše.

Molitva

Gospodine, pomozi mi pronaći vrijeme za tebe. Ne dopusti da me svakodnevne obveze toliko zaokupe da zanemarim provoditi vrijeme s tobom.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh