Duhovnost

JOYCE MEYER

Tražiš li Boga samo kada si u nekoj nevolji?

Tražiš li Boga samo kada si u nekoj nevolji?

Foto: Shutterstock

 

„Ne znate li da ste hram Božji i da Duh Sveti prebiva u vama?“ (1 Kor 3,16)

Ranije je moj odnos s Bogom bio takav da bih provodila vrijeme s Njim povremeno ili kad bih se našla u nekoj nevolji. Nakon nekog vremena, shvatila sam koliko je važno svakodnevno tražiti Boga kao da sam u velikoj potrebi, a ne samo u vrijeme nevolje.

Istina je da će nam Bog uvijek pomoći kada Mu dođemo, ali ako želimo konstantno hoditi u pobjedi, moramo Ga tražiti svaki dan, a ne samo kad smo u nekoj potrebi. Bog želi da imamo osoban odnos s Njim. On to dokazuje tako što živi u nama. Kad je Isus umro na križu, otvorio nam je put da osobno upoznamo Svemogućeg Boga. Da je Bog želio s nama odnos samo kada smo u nekoj potrebi, On bi nas mogao povremeno posjećivati. Ovako je došao i nastanio se u nama.

Kakva nevjerojatna istina! Bog je tvoj prijatelj!

Hoćeš li Ga tražiti redovito?

 

Molitva:

Gospodine, znam da je kršćanski život mnogo više od plana u slučaju neke nevolje. Zato što živiš u meni, želim Te upoznati kao svoga prijatelja. Želim Te tražiti svaki dan, a ne samo kad sam u nevolji. Amen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh