Vijesti

TRAGIČNE VIJESTI // U Kolumbiji ubijen mladi svećenik p. Diomer Pérez

Nakon što se nije pojavio na svetoj misi, skupina vjernika potražila ga je u njegovu domu, gdje je pronađen mrtav..

U Kolumbiji je, u noći između 27. i 28. srpnja, ubijen mladi svećenik pater Diomer Eliver Chavarría Pérez. Motive ubojstva još treba ustvrditi.

Vijest o ubojstvu, izvještava agencija Sir, objavljena je kasno, između ostalog i zbog toga što redarstvenim snagama nije bilo lako u sigurnosti prići području na kojemu je počinjeno ubojstvo, koje je nesigurno i često ga obilaze gerilci Vojske nacionalnoga oslobođenja i zločinačke bande.

Žalost Crkve u Kolumbiji

U priopćenju, koje je objavila na svojoj web stranici, Kolumbijska je biskupska konferencija izrazila žalost zbog toga ubojstva i osudila ga. „Taj je svećenik žrtvovan u obavljanju svojega poslanja“, napisao je biskup Jorge Alberto Ossa Soto te dodao: „Obraćamo se Gospodinu kako bi naš svećenik bio primljen u Očev dom; zazivamo obraćenje njegovih ubojicâ i osuđujemo svaki oblik nasilja koji prijeti životu i dostojanstvu osobe“.

Tridesetjednogodišnjega patera Diomera Elivera Chavarríja Péreza za svećenika je, 19. ožujka 2012. godine, zaredio upravo biskup Ossa Soto. U četvrtak ujutro, po lokalnom vremenu, vjernici su ga čekali na misi, ali budući da se nije pojavljivao, skupina vjernika ga je otišla potražiti u njegovu domu. Tamo su ga pronašli mrtvoga, ubijenog iz vatrenoga oružja.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh