Aktualnosti

SUSRET U ZAGREBU

Tonči Matulić: Samo ispunjeni Duhom Svetim možemo odvažno ići u novu evangelizaciju U utorak, 21. svibnja održan je susret u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u organizaciji Kršćanskog akademskog kruga i Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“. Na susretu „Duh Sveti – pokretač nove evangelizacije. Biti evangeliziran i evangelizirati“ govorili su Tonči Matulić i Petar Barun

Tonči Matulić: Samo ispunjeni Duhom Svetim možemo odvažno ići u novu evangelizaciju

Tonči Matulić/ foto: sibenskefranjevke.hr


 

Na susretu teme „Duhom ispunjeni evangelizatori“, naslovljene jednako kao i posljednje poglavlje apostolske pobudnice Evangelii gaudium pape Franje, Barun i Matulić osvrnuli su se na Djela apostolska i na apostolsku pobudnicu u kojoj papa Franjo promišlja o naviještanju evanđelja i današnjim izazovima evangelizacije, javlja IKA.

Oni koji šire radosnu vijest moraju sami biti ispunjeni Duhom Svetim

Petar Barun je na početku susreta pozvao prisutne na refleksiju i obraćenje prema Kristu kao što se obraćamo jedni drugima u svakodnevnom životu. Reflektirao se na Markovo Evanđelje i pobudnicu pape Franje govoreći o prisutnosti Duha Svetoga i radosnoj vijesti odnosno evanđelju u prvoj kršćanskoj zajednici, ali i danas.

Tonči Matulić je naglasio važnost nove evangelizacije i prihvaćanje „činjenice da je nova evangelizacija nužna na isti način, u istoj mjeri i s istom porukom kao što je to bila prva, pra-evangelizacija.“ Ono što su oba govornika potvrdila da oni koji šire radosnu vijest moraju sami biti ispunjeni Duhom Svetim.

„Samo ispunjeni Duhom Svetim mi možemo odvažno ići u novu evangelizaciju kao što je to bio slučaj otpočetka. Djela apostolska su nam pružila živo svjedočanstvo. Imali smo pravo konstatirati da su Djela Apostolska peto evanđelje – evanđelje Duha Svetoga“, naveo je Matulić.

Izvor: IKA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh