Duhovnost

AKO OPROSTIŠ

TOMISLAV IVANČIĆ Kada ti je teško, sjeti se da Bog nije tiranin; prihvati Njegovu ruku On je sebe udahnuo u tebe, on je sebe utjelovio u tvoj život

Foto: Shutterstock


 

 

Kad čovjek pati, tada je teško prignuti šiju, biti ponizan i prihvatiti Božju stvaralačku ruku u svome životu. No, sjeti se da Bog nije kruti zakon, on nije tiranin ni samodržac.

On je majčina ruka, očeva toplina, nježnost cvijeta, radost sunčanog jutra, on je raspjevana mladost, ples mladića i djevojke, on je igra djece, on je nježnost majke i zaručnice, on je snaga oca i muža, on je toplina mora i ljepota vrhunaca.

Bog te učinio dionikom svoje naravi da bi uz njega bio zauvijek sretan

On je tvoje vlastito srce, on je sebe udahnuo u tebe, on je sebe utjelovio u tvoj život i tako hoće da njegov slobodan i stvaralački duh u tebi živi i stvara.

To je Bog u tebi zaživio, učinio te dionikom svoje naravi da bi uz njega bio zauvijek sretan, u ljubavi i opraštanju.

 

Iz knjige „Ako oprostiš“, autora profesora Tomislava Ivančića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh