Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Tolike situacije su nas u braku obilježile, kao da se podigao neki zid između nas, kao da se bojimo reagirati nježno, blisko, s ljubavlju i poštovanjem

RAZMATRANJE I MOLITVA


Tolike situacije su nas u braku obilježile, nažalost negativno, kao da se podigao neki zid između nas, kao da se bojimo reagirati nježno, blisko, s ljubavlju i poštovanjem. Koliko puta sam trebao/la nježnost, dodir, utjehu, kada sam bio/la slab/a, umoran/na, tužan/na, jednostavno trebao/la sam podršku, osjećati se voljeno i poštovano. Trebala mi je riječ, zagrljaj, nježnost, potvrda, jednostavno prisutnost osobe koja mi znači najviše na svijetu, no to se često nije dogodilo, dapače, u tim situacijama umjesto svega suprug/a je izrazio/la nerazumijevanje, izgovorio/la teške i ružne riječi, odmaknuo/la se od mene, a baš sam trebao/la njegovu/njezinu blizinu. Koliko puta smo se samo posvađali oko vođenja ljubavi, oko jednog od najvećeg dara koji smo dobili od Boga da budemo jedno, da izgrađujemo jedno drugo, da nas milost koju nam je Bog dao po tome odnosu stavi bedem zaštite na naš brak, naše zajedništvo, ispuni nas, približi, ispuni naša srca.

Ranili smo jedno drugo, priznajem to, ali želim biti prvi/a koji će krenuti bez straha, otvoreno

Ali Gospodine, zbog naših nerazumijevanja, sebičnosti, oholosti, ponosa, često i neshvaćanja, danas kao da smo u nekim situacijama rezervirani jedno prema drugome, kao da se bojimo istupiti i napraviti neko djelo ljubavi jer se bojimo da ćemo se opet osjećati odbačeno, da ćemo doživjeti nerazumijevanje. Bojimo se ponekad zagrliti, približiti jedno drugome! I kao da nas doslovno nešto prijeći da se otvorimo, iskreno, do kraja jedno drugome. Ranili smo jedno drugo, priznajem to, ali želim biti prvi/a koji će krenuti bez straha, otvoreno. Predajem ti Isuse svoje rane, predajem ti svoj strah, svoju nježnost, spolnost.

Predajem ti u povjerenju Isuse svaki „zid“, svaki krivi stav i daj mi snage da se tvojom milošću danas već odlučim i učinim djelo ljubavi i poštovanja

Predajem ti osjećaj koji me vodi prečesto da moj/a suprug/a ne zaslužuje od mene nježnost, ljubav i poštovanje, ali predajem ti i svoje srce koje često zbog svega smatra da ne zaslužujem ja nježnost, ljubav i poštovanje. Predajem ti u povjerenju Isuse svaki „zid“, svaki krivi stav i daj mi snage da se tvojom milošću danas već odlučim i učinim djelo ljubavi i poštovanja koje će silno osnažiti moga/moju supruga/u, naš brak, našu obitelj, ali na koncu i mene. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Povrijeđenost je nešto što se često dogodi u našim životima, braku, napose ako u svemu zabravimo na Krista. No Krist je tu i želi iscijeliti naše odnose, našu povrijeđenost, naše strahove. Mogu se zagledati u negativno i padati, biti opterećen/a, optuživati, osjećati se jadno ili mogu jednostavno „ustati“, odlučiti i predati sve to Isusu. Iskrena čežnja i molitva iz srca, odlučna, može promijeniti moj brak, moje srce, srce moga supružnika. Zato želim krenuti u vjeri i odvažno!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh