Aktualnosti

ISTINITA SLIKA BOGA

To je Božja volja za čovjeka: „Hoću tvoju sreću“ Izvrsna propovijed. Preporučamo

Foto: Shutterstock

 

Istina koju nam prenosi Evanđelje, koja je za nas ozdravljujuća jest da je Božja volja za čovjeka – da čovjek bude dobro, da čovjek bude zdrav, da bude slobodan, da bude u miru.

Velika laž, koja dolazi s dna pakla, jest da od Gospodina Boga dolazi patnja, da je On dao patnju, križ, kugu… To je laž i ona uvelike utječe na to kako doživljavamo Boga. Ako je Bog zaista takav, ako je Njegova volja to i to, ja, htio, ne htio, ne mogu toga Boga prihvatiti. Mogu se naizvan tako ponašati, ali u sebi ne mogu uspostaviti odnos s nekim tko je takav. Tada u svojoj nutrini zaključujem da taj Bog ne brine, da mi ne može pomoći, ako mi je dao nešto loše, ako je to natovario na mene.

Oslobađajuća istina koju nam stalno iznova provlači Sveto pismo jest: Bog u Isusu Kristu hoće čovjeka slobodnoga: „Hoću, budi čist“; „Hoću, budi zdrav“; „Hoću, budi slobodan“

Oslobađajuća istina koju nam stalno iznova provlači Sveto pismo jest: Bog u Isusu Kristu hoće čovjeka slobodnoga: „Hoću, budi čist“; „Hoću, budi zdrav“; „Hoću, budi slobodan“; „Hoću, budi u svjetlosti“; „Hoću, nek’ izađu zlodusi“; „Hoću…“ TO je Božja volja za čovjeka: „Hoću tvoju sreću“.

Vidimo koliko je duboko negdje u nama iskrivljena slika o Bogu!

Cijelu propovijed fra Augustina Čordaša poslušajte u nastavku:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh