Duhovnost

DAVID WILKERSON

Kako to izgleda kad na scenu stupi Isus Kad Isusovi učenici nisu mogli iscijeliti onog opsjednutog dječaka, o kojem Marko piše u svom evanđelju, na scenu je stupio Isus... U kojem se god problemu nalazio tvoj sin ili tvoja kći, ako si ga povjerio Bogu, tada znaš da je on/a na sigurnom!

Kako to izgleda kad na scenu stupi Isus

Foto: Shutterstock

 

U Evanđelju po Marku čitamo da je jedan izbezumljen otac doveo svoga opsjednutog sina Isusovim učenicima tražeći oslobođenje. Dječak nije bio samo uznemiren ili buntovan; bio je pun zlih duhova koji su nadzirali svaki njegov pokret. Njegova situacija bila je poznata diljem one regije i njegov se slučaj smatrao potpuno beznadnim. Bio je i gluh i nijem i iz sebe je izbacivao samo nerazumljive glasove. Fizički je bio iscrpljen i otac je neprestano morao paziti na njega jer su ga demoni pokušavali baciti u obližnju rijeku, jezero ili otvorenu vatru. Koja užasna situacija!

Pitam se koliko je puta ovaj otac morao skočiti u jezero i izvlačiti sina da bi ga oživio. Vjerojatno je dvadeset četiri sata na dan samo čuvao svoje dijete da se ne ubije. Srca njegovih roditelja vjerojatno su bila slomljena dok su gledali svoga ljubljenog sina u takvom strašnom stanju, bez ikoga da im pomogne.

Kad je ovaj čovjek doveo sina k učenicima, sotona je dječaka naveo da mu izlazi pjena na usta, da škripi zubima i divlje se valja po podu. Učenici su molili nad dječakom, ali ništa se nije dogodilo. Ubrzo su sumnjičavi književnici počeli pitati: „Zašto dječak nije iscijeljen? Je li đavao snažniji u takvoj situaciji?”

A onda je na scenu došao Isus!

A onda je na scenu došao Isus! Kad je dječakov otac ispričao Isusu da učenici nisu mogli iscijeliti njegova sina, Isus je jednostavno odgovorio: „Sve je moguće onomu koji vjeruje” (Mk 9,23). Zatim je Isus učinio da nemoguće postane stvarnost: „… zaprijeti nečistom duhu i reče mu: ‘Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i više se ne vraćaj u nj” (Mk 9,25). Dječak je zatim pao na zemlju, „ali ga Isus uhvati za ruku te ga podigne” (Mk 9,27).

Zamislite sreću u toj obitelji! Siguran sam da je otac prihvatio čistog, slobodnog sina srcem koje je bilo prepuno oduševljenja. Kao roditelji možemo biti sigurni da svoju djecu možemo povjeriti Bogu.

 

Isus ozdravlja, iscjeljuje, oslobađa i danas! O tome možete čitati u najnovijoj Figulusovoj hit-knjizi autora Francisa MacNutta „Umalo ugašena milost – kako je Crkva zamalo utrnula službu ozdravljanja”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh