Mladi

Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? Ulomak iz knjige "Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)"

Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? Anđeli? book evangelizacija

Ulomak iz izvrsne nove knjige za djecu (a itekako i za odrasle!)

Siguran sam da i vi mislite (kao što sam i ja nekada mislio) da su anđeli odjeveni u bijelo. I to u najbjelju bijelu boju koju ste ikada u životu vidjeli. Čak i još malo bjelju od toga. Evo, sad bi to tek bila ona nijansa bijele o kojoj govorim. Siguran sam da jednako tako mislite kako anđeli imaju žuto-zlatnu kosu. I vjerojatno mislite da njihova bijela odjeća nalikuje nekakvoj haljinici kakvu djevojčice nose na prvoj pričesti, i da u ruci nose neku vrstu harfe. Neki od vas možda misle da anđeli u ruci nose trube. Ovdje ne mislim na okruglaste trube nego na one tanke i dugačke. Takve su trube vrlo elegantne, baš poput anđela. Vjerojatno su anđeli u vašoj mašti bosi. Pa tko još zamišlja anđela u tenisicama ili u čizmama? Anđeli ne govore, nemaju ni boju ni ton glasa, ali su uvijek nasmiješeni. Osmijeh im stalno titra na njihovim blijedim lišcima, jesam li u pravu? Joooooj, kako su dosadni ti vaši anđeli! Što bi čovjek s njima? Najbolje što mogu zamisliti je da se anđeo i ja uhvatimo za ruke i da letimo među zvijezdama. To i nije tako loša ideja kad bolje razmislim. No, što ako nas udari neki satelit? Ili pogodi kakav meteorit? Meni će razbit’ nos, izbit’ zub, ali što će biti s mojim anđelom, hoće li se raspršiti? Hm… Ma, pustimo šalu na stranu, ljudi! Halooooo, pa anđeli uopće nisu takvi, što vam je? Opet ste gledali previše crtića!!!


„Poznajem svog osobnog anđela. Anđela čuvara”

A kako ti to znaš? – već čujem pitanja; već me prekidate svojom nestrpljivošću. Pa kako ne bih znao kad poznajem jednog anđela. I to ne tamo nekog lijevog susjedovog, ili nekog anđela vanzemaljca… Poznajem svog osobnog anđela. Anđela čuvara. Ma što da vam pričam, pa on uopće nije takav kakvim vi zamišljate anđele! Meni je trebalo nekoliko mjeseci da uopće shvatim kako je moj anđeo čuvar – anđeo, i to sam shvatio tek onda kada sam ga prestao viđati. Možda je tomu razlog to što ja sporo shvaćam, a on mi nije ništa rekao nego je čekao da ja to shvatim sâm? Kako bi, na primjer vama uopće palo na pamet da je najsmješniji klinac kojeg poznajete, a još je k tome malo i smotan, anđeo? Pa još ako ima klempave uši, noge u oks i kosu kojoj, kao što kaže moja baka, „svaka dlaka svoju politiku vodi”?! A da ga vidite kada se počne smijati… Pa on je presmiješan! Mnogi se ljudi smiješno smiju, ali kako se tek on smiješno smije…

Halooooo, pa anđeli uopće nisu takvi, što vam je? Opet ste gledali previše crtića!!! A kako ti to znaš? – već čujem pitanja…

Da me netko sad upita zašto sam ga izazvao, ne bih znao odgovoriti sa sigurnošću. Možda zato što često tek nakon što kažem nešto važno, promislim o onome što sam rekao. U ovom slučaju nisam pogriješio… Sve je zapravo počelo jednim razgovorom na putu iz škole, a koliko će vama trebati da shvatite u čemu je kvaka, i hoćete li u tome biti brži od mene, to nam tek preostaje vidjeti…

(…)

O knjizi “Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje? (Neka mi se javi – ako ima hrabrosti!)”

Knjiga za dječake, djevojčice, mame, tate, bake, djedove i sve ostale!

Priča o dječaku Marku kojemu se, nakon što svome anđelu čuvaru zada neobičan izazov, počinju događati nevjerojatne stvari!

Zgode i nezgode dječaka Marka i njegovih prijatelja uobičajene su dogodovštine kroz koje prolaze svi dječaci, no ovdje postoji jedna, izvanredna razlika. O čemu se radi saznajte u knjizi!

Tekst prate ilustracije našeg popularnog ilustratora.

Idealan dar za prvopričesnike!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh