Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ova istina može mnoge izbaviti iz zbunjenosti, borbi, muka, neodlučnosti… Tko te vodi?

Foto: 6248913; Pixabay


 

„Ako imamo život po Duhu, slijedimo Duha“ (Gal 5,25). Apostol Pavao nam daje vrlo jednostavnu uputu jasnim pojmovima: „Ako Duh Sveti živi u vama, pustite ga da ima potpun nadzor nad vašim životom“.

Tijelo ima vlastitu nepopustljivu volju i radi kako hoće. Ono čini što god izabere i onda traži Boga da blagoslove te izbore, izjavljujući: „Bog mi je dao zdrav um i mogu donositi inteligentne odluke. Ne moram čekati na njega za uputu.“

Svi trebamo biti vođeni Duhom. On je poslan da nas neprestano i nepogrešivo vodi i on stanuje u svima koji priznaju Krista kao Gospodina i Spasitelja. Većina kršćana nema problema s prihvaćanjem da nas Duh Sveti vodi k Isusu i s vjerovanjem da je Duh neprestano, svakoga trenutka, na djelu u nama.

Mi dajemo čast Duhu, propovijedamo o njemu, učimo o njegovim darovima i plodu, i većina ga nas priziva za utjehu u vrijeme krize. Molimo mu se, tražimo ga, vruće preklinjemo da ‘nagne’ nebesa i probudi Crkvu te ona iskusi izvorna očitovanja njegove nazočnosti. Ali čini se da znamo vrlo malo o tome što to znači hodati po Duhu.

Ali čak je i sam Krist rekao: „Ja sam od sebe ne mogu ništa činiti … jer ne tražim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao“ (Iv 5,30). Upravo kao što je Isus čekao na Oca uvijek tražeći da ima njegov um, mi trebamo slijediti njegov savršen primjer

Razumijevanje istine o hodanju po Duhu moglo bi mnoge izbaviti iz zbunjenosti, borbi, muka, neodlučnosti, čak požude tijela. Dakle, koja je to istina?

Pavao je to jasno ukratko iznio: Predajte svoju volju Duhu Svetom i uzdajte se u njegov tihi glas da će vas voditi u svemu. Zapravo, Riječ Božja kaže: „Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku“ (Ps 37,23). A tko daje naredbe? Duh Sveti!

Tijelo ima vlastitu nepopustljivu volju i radi kako hoće. Ono čini što god izabere i onda traži Boga da blagoslove te izbore, izjavljujući: „Bog mi je dao zdrav um i mogu donositi inteligentne odluke. Ne moram čekati na njega za uputu.“ Ali čak je i sam Krist rekao: „Ja sam od sebe ne mogu ništa činiti … jer ne tražim svoju volju, nego volju onoga koji me poslao“ (Iv 5,30). Upravo kao što je Isus čekao na Oca uvijek tražeći da ima njegov um, mi trebamo slijediti njegov savršen primjer.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh