Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Tko se boji smrti? Onaj koji živi samo za sebe Ako se ne obrati, egoist će upoznati vječnu smrt

Foto: Pixabay

 

Kao kršćanin, nemoj nikada govoriti: „Jadničak, umro je!“ Taj izraz pokazuje da ne vjeruješ u postojanje jednog drugog života, a onda ne vjeruješ ni da je Krist uskrsnuo od mrtvih.

Mnogi se, nažalost, ispovijedaju kršćanima, ali u praksi su ateisti.

Zatim, znak koji pokazuje da naša vjera u uskrsnuće Isusa Krista nije ni veličine gorušičina zrna jest to što stalno živimo u strahu od smrti. „Tvoj brat živi“ rekao je Isus Marti, govoreći o Lazaru koji je već četiri dana bio u grobu.

Pred mojim očima pojavio se moj brat Raffaele, koji je zbog leukemije prešao u nebo u dobi od 54 godine

Sinoć, dok sam šetao ulicom Via Petrarca, iz koje se pogledom obuhvaća čitav čaroban i čudesan napuljski zaljev, iznenada sam osjetio da me štite pokojnici iz moje obitelji iz koje sam potekao.
Pred mojim očima pojavio se moj brat Raffaele, koji je zbog leukemije prešao u nebo u dobi od 54 godine. Nekoliko dana prije negoli će zatvoriti oči za ovaj svijet, slabim glasom počeo je pjevati ŽELIM NOVI SVIJET, pjesmu koju sam prije mnogo godina skladao za djecu.
Moj brat Raffaele (brižan sin, brat pun ljubavi, vjeran i strpljiv muž, ljupki otac, iskren i gostoljubiv prijatelj) izdahnuo je s velikim i nebeskim osmijehom na usnama, isto kako su izdahnuli Tatà Ricciotti i mama Francesca. Zasigurno znam da oni već uživaju blaženo gledanje Presvetog Trojstva i posreduju za mene kako bih jednog dana, zajedno s njima, mogao vječno hvaliti i blagoslivljati Gospodina.

Ako se ne obrati, egoist će upoznati vječnu smrt. Živjet će u kraljevstvu mrtvih, koje se zove Pakao

Tko se boji smrti? Onaj koji živi samo za sebe. Ako se ne obrati, egoist će upoznati vječnu smrt. Živjet će u kraljevstvu mrtvih, koje se zove Pakao.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh