Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

Tko nas to budi noću između 1 i 3 Je li vam se kad dogodilo da se probudite u to gluho doba noći i da se osjećate potpuno budni te ne možete neko vrijeme zaspati?

Tko nas to budi noću između 1 i 3?

Foto: Shutterstock


 

Anđele čuvaru mili…

Jeste li se ikad zapitali zašto molitve anđelu čuvaru najčešće molimo pred spavanje, a ne ujutro? Noću se nalazimo u svojim kućama, dakle na sigurnom, dok se danju možemo naći u najrazličitijim situacijama u kojima bi nam pomoć anđela čuvara mogla zatrebati. Naravno da se djeca boje mraka pa zbog toga mole zaštitu anđela čuvara prije spavanja, no ovdje ne govorim o djeci već o odraslim ljudima.

Nedavno sam čitao knjigu koju je napisao bivši afrički vrač koji se je obratio na kršćanstvo. On u toj knjizi, u detalje opisuje na koji način osobe koje se bave magijom štete drugim osobama…

Nedavno sam čitao knjigu koju je napisao bivši afrički vrač koji se je obratio na kršćanstvo. On u toj knjizi, u detalje opisuje na koji način osobe koje se bave magijom štete drugim osobama. Između ostalog spominje da se napadnutim žrtvama najlakše može naštetiti u snu, a pogotovo kad su u duboku snu i to je najvažniji razlog zbog kojeg se magijski obredi događaju noću. Magija je i dandanas vrlo raširena u cijeloj Africi i mnogi se Afrikanci zbog toga boje da bi im se noću moglo dogoditi nekakvo zlo. Nekad je bilo tako i kod nas i odatle ta potreba za zaštitom anđela čuvara noću. Taj vrač se je obratio kad je vidio zašto se mnogi kršćani kad su napadnuti magijom uspiju probuditi i zašto im vračari ne mogu naštetiti. Bog mu je dopustio da vidi anđele kako bude kršćane koje su oni napadali magijskim obredima. Ti bi se kršćani redovito pomolili nakon što bi ih anđeli probudili, neki za sebe a neki i za druge i magija im ne bi mogla naštetiti, za razliku od onih koje ne bi nitko probudio. Magija može prouzročiti mnogovrsne probleme, a može dovesti i do smrti napadnute osobe.

Svi mi znamo da magija cvate i u Hrvatskoj i da je ogroman broj onih koji traže pomoć na krivim mjestima

Svi mi znamo da magija cvate i u Hrvatskoj i da je ogroman broj onih koji traže pomoć na krivim mjestima.

Dakle, ako smo dobri vjernici, naš će nas anđeo čuvar probuditi nađemo li se napadnuti magijom, a posebno ako ga to zamolimo i ako smo mu barem ponekad zahvalni za ono što za nas čini. Kad nas anđeo probudi, trebali bismo izmoliti molitvu koja će nas dovesti u Božju prisutnost (svatko bi trebao znati koja ga molitva najlakše dovede u Božju prisutnost) jer je ona najbolja zaštita od Zloga. Ponekad nas anđeli probude kako bismo se zauzeli za nekoga drugoga u opasnosti, pa nemojmo nikad zaboraviti pomoliti se i za onoga za koga smo bili probuđeni. Moj je savjet svakome kome se počnu događati takova buđenja da se u tim danima malo više posveti Bogu i molitvi, a svakako će mu u tome pomoći i dobra ispovijed i što češća Sveta Misa. Bolje spriječiti nego liječiti!

Naravno da se mnogo puta probudimo iz sasvim tjelesnih razloga, koji nemaju nikakve veze s magijskim napadima, no što nas košta da se, za svaki slučaj, pomolimo za sebe ali i za druge?

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh