Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Tko je kriv, tko je u pravu? Suprug/a ili ja?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Često razmišljam i osjećam ovako. „Kada bi moj supružnik češće shvaćao što meni treba, kad bi mi to i davao, i kad se ne bi ponašao kako se ponaša, tada bih imao volje uzvratiti. Ponekad, ili često, osjećam da mi je uistinu dosta tog nepoštovanja i djela bez ljubavi. Razlog zašto se osjećam tako negativno, je upravo taj što moj supružnik nema ljubavi i poštovanja.“ No, želim ovdje zastati. Kada ne dobiju ljubav i poštovanje, ljudi, nažalost, postupaju isto tako – bez ljubavi i bez poštovanja. Što ako ja nisam supružniku dao ono što njemu treba; možda sam bio izrazito bez ljubavi i poštovanja, a onda sam u čudu zašto on tako reagira? Možda je moj supružnik imao potrebu za koju me je lijepo zamolio, možda i više puta, a ja sam reagirao sebično, grubo, bezosjećajno i na neki način izazvao da i on nakon toga reagira na isti način? Tko je kriv, tko je u pravu?

Kako ja reagiram kada ne dobijem ljubav i poštovanje?

Njegov vapaj za mojim davanjem ljubavi i poštovanja nije ispunjen i onda on reagira obrambeno, ljuto, jer je obeshrabren. Dajem li ja uistinu uvijek sve od sebe, i radim li sve kako treba? Jesam li podrška? Tražim li samo svoje i gledam svoje ili pokušavam razumjeti da i moj supružnik ima svoje potrebe? Koliko me često one zanimaju? Koliko često napravim nešto lijepo za supružnika? Koliko često iskazujem ljubav i poštovanje, ne razmišljajući što je „muško“, što „žensko“ zaduženje? Kako ja reagiram kada ne dobijem ljubav i poštovanje? Isuse, daj da ne budem sebičan i okrenut samo sebi, daj da često vidim potrebe svoga supružnika prije svojih potreba jer ZNAM da tako gradim svoj brak i da sam tako u skladu s tvojom voljom, kontra ovog svijeta koji sebično uništava brakove. Isuse, otvori mi oči i uvedi me u istinu sakramenta braka!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često osjećam da mi supružnik ne daje ljubav i poštovanje, a ako se vratim unazad samo nekoliko minuta, sati ili dana, i analiziram kako sam se ja ponašao, vidjet ću da sam možda upravo ja izazvao svog supružnika i da sam ja bio bez ljubavi i poštovanja.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh