Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Tko i što upravlja mnome, mojim brakom, a da toga prečesto nisam uopće svjestan/svjesna?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Kada sam se posljednji puta, u situaciji dok je moj supružnik reagirao burno, uspio/uspjela zaustaviti, razmisliti, reagirati drugačije, reagirati u ljubavi i poštovanju i uspio/uspjela smiriti cijelu situaciju? Govorim li samom/oj sebi kako je to nemoguće, kako je moj suprug/a nemoguć/a? Koliko često uopće razmišljam o takvim situacijama i želim li se uopće zaustaviti, djelovati drugačije? Shvaćam li da je već moj stav kako želim djelovati drugačije veliki pokazatelj moje odanosti prije svega Kristu i supružniku, obitelji? No, o čemu razmišljam i razmišljam li uopće? Razmišljam li što sve na mene utječe u takvim situacijama? Tko me upravlja ili bolje rečeno kome dozvoljavam da me upravlja, tko mi je „bliže“, svijet i ono što mi on sugerira, moje tijelo, odnosno često moje želje ili pak đavao?

„Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Približite se Bogu i on će se približiti vama!“

Vjerujem li uopće, ali istinski, da đavao nastoji činiti i čini iznova svaki dan sve da uništi naš odnos? Bilo da vjerujem ili uopće ne vjerujem, vodstvo, snagu, usmjerenje i istinu za blagoslov svoga braka, obitelji i života mogu naći u slijedećim riječima: „Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! Približite se Bogu i on će se približiti vama!“ (Jak 4, 7-8) Gospodine, kažeš mi da me jedino istina može osloboditi (Iv 8,32). Zašto prečesto odbijam vidjeti istinu za svoj brak? Zašto prečesto ne vidim kako je moja odluka da se približim tebi, da ti otvorim vrata svoga braka, života, kako bi ti ušao, kako bi bio moja snaga da se oduprem onomu koji nas stalno okreće od istine? Pitam se danas iskreno, iako sam i izranjen/a, slab/a, nekako više usmjeren/a na ono negativno i ponekad kao da to jedino i vidim, zašto se ne približavam Bogu, kako bi se mogao/la oduprijeti đavlu? Naravno, pasti ću, ali koliko izgovora, opravdanja nalazim za svoju neaktivnost, jer nije bitno što moj/a suprug/a jest, već tko sam ja; nije bitno što moj/a suprug/a čini ili ne čini, već na što mene Bog poziva da činim? Želim li se približiti iskreno Bogu ili ipak kalkuliram? On želi moje srce i želi me upravo takvog/takvu kakav/kakva jesam, pozna me u detalje, zašto onda pokušavam uljepšati sliku o sebi pred Njime toliko često?

Gospodine, kajem se i predajem ti sve svoje krive stavove, svoju nevjeru, osuđivanje…

„Ponizite se pred Gospodinom i on će vas uzvisiti!“ (Jak 4,12) Gospodine, kajem se i predajem ti sve svoje krive stavove, svoju nevjeru, osuđivanje i optuživanje partnera i drugih ljudi za moje posrtaje. Molim te potakni me snagom svog Svetog Duha da se svaki dan odlučim približiti tebi, doći ti onakav/onakva kakav/kakva jesam, slab/a, grešan/a, ali sa zahvalnim srcem kako bi se mogao/la oduprijeti svim napadima i napastima koji mi prečesto kradu blagoslove koje si ti pripremio za mene i moj brak.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Poniziti se pred Bogom znači priznati da sam slab/a, grešan/grešna i doći pred njim, iskreno, raskajanim srcem. Često puta sam ja ta/j koji/a ima priliku biti blagoslov svome braku, ali propustim to učiniti. Često puta baš iz krivih stavova, optužujem supružnika. A sve me to opterećuje. Približi se Bogu, na način kako ti najbolje dogovara i onda ga moli da ti pomogne. Jer onda će tvoja molitva biti iskrena. Ali nemoj samo moliti i tražiti bez da si se prije približio/la…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh