Svjedočanstva

ISTINITA PRIČA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA

Tko je bila Estefania Gutierrez Lázaro, djevojka čiji je slučaj bio inspiracija novom Netflixovu hororu „Veronica” Najnoviji Netflixov horor-film „Veronica” inspiriran je istinitim događajima iz službenog policijskog izvješća…

Tko je bila Estefania Gutierrez Lázaro, djevojka čiji je slučaj bio inspiracija novom Netflixovu hororu „Veronica”

Sigurno ste čuli za najnoviji Netflixov horor-film, dostupan na tom servisu od 26. veljače. Riječ je o španjolskom filmu „Veronica” koji je režirao Paco Plaza, poznat po horor-filmu „REC” iz 2007. godine.

Radnja filma odvija se u 90-im godinama prošlog stoljeća. Petnaestogodišnja Veronica gotovo samostalno brine o troje mlađe braće jer joj majka po cijele dane radi u lokalnom kafiću. Djevojčici nedostaje pokojni otac, pa na kiosku kupi ouija ploču, u želji da ostvari komunikaciju s njim.

Za vrijeme školskog odmora Veronica i dvije prijateljice odluče prizvati duh Veronikina oca te duh njihova pokojnog prijatelja. Stvari naravno kreću po zlu. Narednih dana Veronica proživljava pakao, ne znajući koga je prizvala iz mrtvih.

„Prava” Veronica

Veronica je u stvarnom životu četrnaestogodišnja Estefania Gutierrez Lázaro iz Madrida, koja je tragično preminula u kolovozu 1991. godine. Estefania se počela zanimati za okultno. S prijateljicama u školi pokušala je prizvati dušu prijatelja koji je poginuo nesreći. Čaša se neobjašnjivo počela puniti bijelim dimom i u tom trenutku ušao je profesor koji je prekinuo ritual. Razbio je ploču i čašu, a Estefania je udahnula misteriozni dim.

Sljedećih šest mjeseci djevojka je imala napadaje i halucinacije. Ponekad je imala ispade bijesa, pričala muškim glasom, lajala i govorila da vidi „zle sjene” noću. Roditelji su je vodili raznim liječnicima, ali ni jedan nije utvrdio od čega boluje.

Stanje joj se samo pogoršavalo, te je jednog dana pronađena mrtva u svojoj sobi. Liječnici su opisali njezinu smrt kao iznenadnu i sumnjivu. Njezina fotografija je bila neobjašnjivo spaljena, a okvir je ostao netaknut.

Tek početak užasa

Ova je tragedija bila tek početak užasa za njezinu obitelj. U njihovu su se stanu počele događati čudne stvari. Vrata su se sama zatvarala, svjetla palila i gasila sama od sebe, čula su se šaputanja, viđali su tamne sjene kako šeću stanom. Majka pokojne djevojčice rekla je da je jedne noći osjetila ruke na svojim rukama i nogama koje su je držale pa se nije mogla pomaknuti.

Policijsko izvješće

U studenom 1992. očajna obitelj je konačno pozvala policiju. Pred očima policajaca vrata ormara su se sama otvarala i zatvarala, a drveno raspelo se samo od sebe raskomadalo. Odjednom se čula eksplozija, a na mjestu gdje je stajao telefon ostala je crna mrlja. Četiri policajca su sve to napisala i u službenom izvješću.

Obitelj se je idući dan preselila i paranormalna iskustva su prestala, a nije ih imala ni obitelj koja se je kasnije uselila u njihov stan. Slučaj obitelji Lazaro nikad nije racionalno objašnjen te je do današnjeg dana ostao jedan od najzagonetnijih paranormalnih slučajeva.

Priredila Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh