Aktualnosti

TUŽNA VIJEST, S OSMIJEHOM

Tinejdžerka koja je odbila liječenje kako bi spasila svoju nerođenu kćer, preminula je prošli tjedan Tinejdžerka Dana Scatton, koja je odbila započeti s tretmanom liječenja tumora koji joj je dijagnosticiran tijekom trudnoće, kako bi spasila svoju nerođenu kćer, prošli je tjedan preminula.

Tinejdžerka koja je odbila liječenje kako bi spasila svoju nerođenu kćer, preminula je prošli tjedan

Foto: Facebook (Pray for Dana)


 

U 17. godini Dani je otkriven neoperativan tumor. Tada je bila trudna. Pred njom je bio izbor: odmah se podvrgnuti kemoterapiji i liječenju, ili odgoditi liječenje kako bi spasila svoje nerođeno dijete. Dana se je hrabro odlučila za drugo: zaštititi svoju nerođenu djevojčicu, koju je rodila u siječnju, samo nekoliko dana prije nego što je navršila 18 godina.

Tužnu vijest o Daninoj smrti njezina je obitelj prenijela na Facebooku.

Osmijeh koji može dati samo Bog

„Jutros, malo prije 4 sata, Dana se je preselila Gospodinu”, stoji u objavi. „Možda nikad nećemo uspjeti do kraja izraziti svoje divljenje i poštovanje prema našoj Dani, jedinstvenoj, pametnoj, brižnoj, strastvenoj, predivnoj majci punoj slobodnog duha, našoj kćeri, nećakinji, sestri, rođakinji, prijateljici, slobodnoj ženi kakva je bila svaki dan.”

„Dana nas je sve poticala da se bez prestanka trudimo biti bolje ‘verzije’ samih sebe i da u svakom trenutku gledamo u Boga. Kad se je suočila s najvećim strahom, sa smrću, uzvratila je osmijehom koji može dati samo Bog. Borila se je nepokolebljivo poput najsnažnijeg ratnika, graciozno i hrabro.”

„Ne znamo kako ćemo izdržati ovu tugu, ali zahvaljujemo svima koji su molili za Danu i našu obitelj”, napisala je obitelj Scatton 22. travnja.

Foto: Facebook (Pray for Dana)

 

Objava završava biblijskim retkom, koji je nadahnjivao Danu nakon što joj je otkriven tumor na mozgu:

„Dana je ovo poglavlje svoga života započela ovim retkom (mislimo da je prikladno da njime završimo ovu objavu):

„Ne boj se; jer sam ja s tobom, ne gledaj plašljivo naokolo; jer sam ja Bog tvoj! Ja te krijepim, ja te pomažem, ja te podupirem jakom desnicom svojom.” (Izaija 41,10)

Pravi borac

Dani je u sedmom mjesecu trudnoće bio dijagnosticiran DIPG (difuzni intrinzični pontinski gliom). Imala je tek 17 godina kad su joj dali tri do devet mjeseci života, napomenuvši da 90 posto osoba kojima je dijagnosticiran DIPG umre u razdoblju od 18 mjeseci.

„Da je kemoterapiji pristupila odmah, možda bi živjela dulje nego što su liječnici predviđali, no zračenje je moglo naškoditi njezinoj nerođenoj djevojčici. Dana je zato odlučila odgoditi tretman.

Svoju kćer Aries Dana je rodila u 33. tjednu trudnoće carskim rezom.

Dana se je s rakom borila uz svoju kćerkicu Aries (liveaction.org)

Zahvalni

U drugoj svojoj objavi na društvenoj mreži Danina je obitelj zahvalila za molitve i izraze sućuti:

„Dana je bila nevjerojatna žena koja je ostavljala neizbrisiv dojam na svakoga. Mnoge je nadahnula i nastavlja to činiti i nakon što se je preselila u nebo. Zahvaljujemo Bogu za svaki dan koji smo proveli s njom. Ništa ne bismo više željeli nego s njom provesti još trenutaka. Ali, tješi nas to što znamo da više ne pati. Sretna je. Upravo ondje gdje želi biti. Kod Boga.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh