Vijesti

U TIJEKU SU PREGOVORI IZMEĐU SVETE STOLICE I KOMUNISTIČKOG VODSTVA NARODNE REPUBLIKE KINE // Biskup nestao nakon obavijesnog razgovora u Kineskom ministarstvu

Biskup nestao nakon obavijesnog razgovora u Kineskom ministarstvu

Kinesko je ministarstvo za vjerska pitanja 18. svibnja ove godine pozvalo biskupa dijeceze Wenzhou, mons. Petera Shaoa Zhu Mina, na obavijesni razgovor i otada mu se gubi svaki trag

Iz biskupije nema nikakvih informacija o tome gdje se nalazi, izvijestila je agencija Asianews. Biskupova je majka također zatražila dopuštenje da vidi svoga sina, no uzalud. Kineske se vlasti nisu očitovale o biskupovu nestanku.

Vlasti su do sada tri puta uhitile biskupa Zhumina

Vlasti su dosad tri puta uhitile biskupa Zhu Mina, čije imenovanje kineska Vlada ne priznaje. Posljednji je put uhićen netom prije Vazmenog trodnevlja, a oslobođen je nakon Uskrsa. Papa Franjo ga je imenovao biskupom milijunskoga grada Wenzhoua u rujnu 2016. godine.

Podzemna Crkva u Kini

U tijeku su pregovori između Svete Stolice i komunističkog vodstva Narodne Republike Kine, a među ostalim se raspravlja o državnom priznavanju biskupa. U Kini postoji takozvana podzemna Crkva koja je vjerna Svetom Ocu, no ona se nalazi pod strogim državnim nadzorom. Tu je i Patriotska udruga, pod čijim se okriljem nalazi i službena Katolička Crkva koja je vjerna državi, a neke njezine biskupe Sveta Stolica ne priznaje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh