Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ti znaš koliko često u dubini srca plačem, ogorčen/a sam, strah me, obeshrabren/a sam i reagiram upravo iz svega toga

RAZMATRANJE I MOLITVA

O Isuse, ti znaš što je sve u mome srce, samo ti znaš koliko volim svoga/svoju supruga/u, iako često i reagiram krivo, loše, bez ljubavi i poštovanja, onako kako ne želim. Ti znaš koliko često u dubini srca plačem, ogorčen/a sam, strah me, obeshrabren/a sam i reagiram upravo iz svega toga. Ti mi kažeš Isuse da ako sam umoran/na i opterećen/a da dođem k tebi. Zašto ja toliko često ne dolazim k tebi? Zašto se lovim za svoj strah, ljutnju, neopraštanje, kada vidim da me to vuče dolje, kada vidim da na taj način ne dopirem do supružnika? Možda zato jer sam zbog mnogih povreda podigao/la zid prema bližnjima, prema onima od kojih sam možda očekivao/la najviše, a našao/la se povrijeđen/a. No, Isuse, koliko se često upitam, ako sam ja tako povrijeđen/a, ako sam ja tako „zatvoren/a“ u svoje zidove i ne puštam nikoga unutra, pa ni tebe očito Isuse, zar nije isto tako i moj/a suprug/a zasigurno povrijeđen/a?

Predajem ti Isuse sve zidove koje sam podigao/la, zidove straha, neopraštanja, osjećaja manje vrijednosti, odbačenosti…

No kada me previše boli ta prošlost, rane, pritisci, nejasnoće, strah od nove povrede. Što mi je činiti Isuse! Ti me pozivaš da ti se predam, da dođem k tebi. Ti pokazuješ i svjedočiš u svojoj Riječi na mnogo mjesta da nikada nisi nikoga razočarao tko ti se predao. Vjerujem da nećeš ovaj tren ni mene. Zato ti se predajem, predajem ti Isuse sve zidove koje sam podigao/la, zidove straha, neopraštanja, osjećaja manje vrijednosti, odbačenosti, neželjenosti, neprihvaćanje samog/same sebe, ne prihvaćanja supruga/e, ne prihvaćanja blagoslova koji ti Bože imaš za naš brak i obitelj. Isuse, kajem se za svoje grijehe, iz dubine srca i odlučujem oprostiti svome supružniku i svima koji su me povrijedili.

Daj da bude slobodan/a u tebi i po tebi!

Molim te Isuse, dopuštam ti i vapijem ti, u vjeri i potpunom predanju, da po svojoj Muci, Križu i Uskrsnuću ovog trena srušiš sve zidove koje sam nesvjesno podigao/la u svome životu i zbog kojih ne mogu normalno funkcionirati kao suprug/a, otac/majka, kao vjernik, a napose kao dijete Božje. Slomi svaki zid i očisti me, oslobodi me, promijeni me, obrati me. Molim te ovog trena i za svoga/svoju supruga/u, Oče, da u Ime svoga Sina Isusa Krista izliješ silu Duha Svetoga i srušiš svaki zid zarobljenosti u njegovu/njezinu životu. Daj da bude slobodan/a u tebi i po tebi! Daj da naš brak bude slobodan u tebi i po tebi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Zbog raznih ružnih okolnosti, povreda, izgovorenih riječi na naš život, da bi se zaštiti podižemo „zidove“. Bojimo se ponovne povrede. No, iz tih zidova ne može nitko, čak ni Bogu to ne dopuštamo, a iza zidova do nas ne dopire svjetlost, iako nam se čini da je to sigurno mjesto, da je tu sigurnost. Upravo je obrnuto. Zato, dopusti Isusu da On dođe i da poruši te zidove, jer on će ti dati i nage i mudrosti i ljubavi da postupiš nakon toga tako da budeš blagoslov i nećeš se razočarati. Ali idi s njime!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh