Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ti znaš, Isuse, svaki trenutak kada sam u braku bio/bila tužan/tužna, obeshrabren/a, povrijeđen/a

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, molim te, obnovi i učvrsti u meni vjeru u brak, zajedništvo, obitelj. Ti znaš, Isuse, svaki trenutak kada sam bio/bila tužan/tužna, obeshrabren/a, povrijeđen/a, kada sam u sebi pomislio/la da ovo nema smisla, da me supružnik ne voli i ne poštuje, da mi ne daje ono što mi treba, svaki trenutak kad sam izgubio/la vjeru, kad sam pao/la. Isuse, svaki takav trenutak ostavlja u meni jednu ranu. Kao da je zbog toga dio mene ponekad sumnjičav prema mome supružniku pa često u takvim situacijama reagiram burno. Moj dragi Gospodine, danas ti želim predati svaki takav trenutak i svaku takvu ranu koja ovog trena postoji na mome srcu.

Primi moje otvoreno srce i izlij ovog trena iscjeljenje u svaki dio koji je ranjen

Dolazim ti kakav/kakva jesam, ne glumeći da to ne postoji u meni jer znam da sam bez tebe slab/a. Zato te molim, primi moje otvoreno srce i izlij ovog trena iscjeljenje u svaki dio koji je ranjen, koji je izgubio vjeru. Bezuvjetno ti vjerujem, Isuse. Predajem ti svaku ranu, stavljam ju na tvoj Križ i, po Tvojoj Krvi, proglašavam slobodu svoga srca i čitavog bića. Slavim te! Donosim ti i srce svoga supružnika, jer znam da je i on/ona izranjen/a. Dotakni ga/ju ovog trena i iscijeli svaku ranu njegova/njezina srca. Znam da me čuješ, znam da ćeš to učiniti, jer moj supružnik i ja smo jedno tijelo! Hvala ti, Isuse, što mu/joj mogu biti blagoslov. Kako je to predivno! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ne trebamo, ni pred Gospodinom ni pred sobom, skrivati da smo izranjeni, a napose ne smatrati da je to priznati slabost. Isus jedva čeka da dođemo baš takvi kakvi jesmo i da mu to predamo, jer to je čin hrabrosti i poniznosti. Predajmo se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh