Duhovnost

PAOLO CURTAZ

Ti nisi neka pogreška. Ti nisi tvoj grijeh. Ne dopusti da tmina govori tvom srcu Bogu ne trebaju pravednici nego oni kojima je oprošteno. Muškarci i žene koji znaju iskreno procvjetati, koji žele odbaciti suho lišće za novo proljeće, koji prihvaćaju obrezivanje.

Svijet bi u roku od 24 sata imao drugo lice kada bi svatko dao djelić svoje radosti drugim ljudima!

Foto: Shutterstock

Kolike milosti primamo kada Gospodina molimo za oprost! Koliko sam, u presudnim trenucima svojega života, primio radosti ispovjedivši se, čuvši riječi ohrabrenja i suosjećanja! Kako li sam se dobro osjećao doživjevši Gospodinovu iscjeljiteljsku milost koja sve čini novim!

I sjeti se uvijek da ako postoje krhki aspekti, stvari koje treba ostaviti da procvjetaju, ako su počinjene greške, ti nisi neka pogreška. Možda smo i mi podlegli sjeni, možda smo i ozbiljno sagriješili, ali ti nisi tvoj grijeh. Ne dopusti da tmina govori tvojemu srcu.

Budi miran jer si ljubljen.

Bogu ne trebaju pravednici nego oni kojima je oprošteno. Muškarci i žene koji znaju iskreno procvjetati, koji žele odbaciti suho lišće za novo proljeće, koji prihvaćaju obrezivanje. I koliko svjedočanstava možeš dati svojoj braći u vjeri!

Spektakl za dušu

Sjećam se jedne zajedničke ispovijedi na kraju duhovnih vježbi u Francuskoj. Brojni svećenici ispovijedali su pokajnike na stolicama postavljenim uzduž lađe velike crkve dok je zajednica molila za njih. Na kraju su svećenici ustali i otišli su se ispovjediti. Jedan je klečao pred drugim i nakon razrješenja zamijenili su uloge. Bio je to spektakl za dušu! Jedan mladić koji je došao sa mnom povjerio mi je da ga je ta scena (pozitivno) pogodila.

Pozvani smo naviještati oprost, davati oprost jer smo ga prvi primili.

Možemo govoriti o spasenju jer smo spašeni.

Iz knjige „Pastiri“ autorâ Paola Curtaza. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Najčitanije

Na vrh