Svjedočanstva

MATEINO SVJEDOČANSTVO

Ti ‘ludi karizmatici’ Matea nam je posvjedočila kako se od osobe koja je ismijavala ovakve susrete obratila u osobu koja te susrete pohađa; i o njezinu povratku Crkvi i sakramentalnom životu – u nastavku možete pročitati njezino svjedočanstvo

Foto: Kristofori

Što ja radim ovdje?

Na susret Kristofora sam prvi put došla prije godinu dana sa sestrom, na nagovor prijateljice (i duhovne sestre) jer sam se suočavala sa situacijama koje nisam mogla riješiti sama. Prije negoli sam ušla u dvoranu, nekontrolirano sam se smijala. Razmišljala sam o tome kako se nalazim među luđacima, i kako je moja prijateljica luda što me dovukla tamo. Kada sam sjela u dvoranu, razmišljala sam o tome kako sam cijeli život ismijavala ljude koji dolaze na takve susrete. Suze su mi išle od smijeha dok sam se pitala: „Što ja radim ovdje?“

Put k Istini

Susret je započeo, a s njime i moj novi život. Bend je pjevao, a moje srce se počelo otapati. Ušla sam u meditaciju. Pitala sam se gdje sam bila čitav svoj život, a da nisam znala za postojanje takvih pjesama. Uskoro je došao Marko i započeo s propovijedi.

Svaka riječ me pogađala strelovito u srce. Shvatila sam da sam se zbog grijeha udaljila od Isusa. Ono što nisam znala je da me Isus zove, da me voli upravo ovakvu kakva jesam, te da cijelo vrijeme zapravo tragam za Njime. Tada sam mislila: „Isuse, hvala Ti što si me pozvao nazad, ali ja ću ostati ovdje, na susretima“.

Povratak Crkvi i sakramentima

Na jednome od idućih susreta govorilo se o važnosti svete mise. Tada sam pomislila: „Isuse, hvala, ali sada zaista; vratila sam se u Crkvu, i to mi je dovoljno.“

Na sljedećem susretu tema je bila „Važnost ispovijedi“… Mislim da znate kamo ovo vodi.

Sada poštujem pobožnost prvih petaka u mjesecu te idem na ispovijedi. Prestala sam koješta uvjetovati Bogu i s povjerenjem sam mu se prepustila. Bog me odveo u ljetni kršćanski kamp na Modravama, potom na Ignacijanske duhovne vježbe, a sada i na susrete mladih Kristofora. Zahvalna sam na svemu tome jer mi svako duhovno iskustvo donosi nove duhovne spoznaje i nove plodove. Na susretima Kristofora svaki put otkrijem nešto novo o sebi i svaki se put pokrene neko novo duhovno čišćenje. Osim preokreta u mom duhu, stvari su se počele pokretati i na materijalnom polju. Neočekivano sam dobila posao koji sam htjela i koji je povezan s mojom strukom.

Hvala svim Kristoforima što šire vjeru. Hvala Ti, Isuse, što djeluješ kroz njih.

Svjedoči Matea (ostali podaci poznati uredništvu)

Svjedočanstvo je prvotno objavljeno u časopisu Book

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh