Duhovnost

INSPIRATIVNO I OHRABRUJUĆE

Teško vam je na poslu? Ovi vam biblijski stihovi mogu pomoći! Dosada i frustracija sve nas obuzmu s vremena na vrijeme, ali kršćani imaju neprocjenjiv izvor za borbu protiv toga – Bibliju…

Teško vam je na poslu Ovi vam biblijski stihovi mogu pomoći!

Čak i najbolji posao može postati zamoran ako ga radite svakodnevno, piše Beliefnet. Dosada i frustracija sve nas obuzmu s vremena na vrijeme, ali kršćani imaju neprocjenjiv izvor za borbu protiv toga – Bibliju.


Iv 5,17

„Isus im odgovori: ‘Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.’“

Lako je zaboraviti da su Isus i Njegov Otac radili. Isus je bio tesar i desetljećima je naporno fizički radio. Nadalje, Knjiga Postanka nam kaže: „I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini.“ Dakle, Bog je radio šest dana. Rad je važan i za Boga i za čovječanstvo. Kada molite vezano s poteškoćama na poslu, molite se Bogu koji razumije.

1 Kor 15,58

„Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu.“

Rad može biti lakši i ugodniji ako na njega gledate iz perspektive Gospodinova djela. Svi imamo jedinstveni poziv na Zemlji, svi služimo i Bogu i svome bližnjemu. Naš posao, koliko god se činio beznačajan, nije uzaludan.

Tražite smjernice u molitvi kako biste saznali na koji način vaš svakodnevni rad utječe na Božji plan.

Fil 2,14-15

„Sve činite bez mrmljanja i oklijevanja da budete besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna posred poroda izopačena i lukava u kojem svijetlite kao svjetlila u svijetu.“

Zamislite koliko bi svijet bio bolji kad se nitko ne bi žalio na poslu. Kada se osjećate loše, sjetite se ovog stiha! Razmislite o svojim kolegama s posla, ugledat će se u vas i poštivati vas ako održite vedar i pozitivan stav.

Kol 3,23-24

„Što god radite, zdušno činite, kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da ćete od Gospodina primiti nagradu, baštinu. Gospodinu Kristu služite. Doista, nepravedniku će se uzvratiti što je nepravedno učinio. Ne, nema pristranosti!“

Vaš će posao zasigurno biti lakši i isplativiji ako zamislite svoje klijente i suradnike kao samoga Krista. Stavljajući srce i dušu u svoj posao, vi, u određenom smislu, oponašate Krista dok služite Njemu i drugima.

Naš je krajnji cilj vječni život, cilj koji svakodnevno trebamo imati na umu.

Post 2,15

„Jahve, Bog, uzme čovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrađuje i čuva.“

Imajte na umu da ovaj stih opisuje život u raju prije pada. Adam i Eva su bili zamoljeni da rade u raju! Zamislite koju radost im je taj posao donosio. Zamislite da vi obavljate svoj posao u raju i pokušajte primijeniti taj osjećaj radosti u svakodnevnom radu.

Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh