Osobni razvoj

PRVI KORAK PREMA ISCJELJENJU

Temeljna molitva kojom Isus postaje vaš osobni Gospodar i Spasitelj „Tko upravlja mojim životom? Jesam li ga predao Gospodinu, Stvoritelju svemira ili ja upravljam njime?“

Foto: Unsplash


Temeljna molitva koja iscjeljuje srce – molitva kojom Isus postaje vaš osobni Gospodar i Spasitelj

Temeljni, prvi korak prema iscjeljenju srca jest zamoliti Isusa da vam udijeli novo srce i nov duh (vidi Ez 36,26-27). To se događa pri obraćenju, kada pozivate Isusa Krista u svoje srce da bi bio vaš Gospodar i Spasitelj.

Vidite, čovjek je stvoren s prazninom u svojoj srži. Mi smo posude (2 Kor 4,7) koje moraju biti ispunjene nečime. Mi smo hram (2 Kor 6,19) koji (neki) Bog treba nastaniti. Bog ovoga svemira, Jahve, želi vas ispuniti i upravljati vama iznutra. On vam želi govoriti i ostvariti zajedništvo s vama, u vašem srcu i duhu.

On dolazi kada mu predate uzde svoga života, kada priznate da mu pripada mjesto Gospodara i Spasitelja vašega života.

To će i učiniti ako ga pozovete u svoj život, srce i dušu. On dolazi kada mu predate uzde svoga života, kada priznate da mu pripada mjesto Gospodara i Spasitelja vašega života. Tada zauzima svoje mjesto na prijestolju vašega života, briše vaše grijehe i obnavlja zajedništvo s vama kroz svoga Svetoga Duha kojega združuje s vašim duhom. Uistinu se združuje s vama (2 Kor 6,17) i počinje teći bez napora iz dubine vašega srca.

„Tko upravlja mojim životom? Jesam li ga predao Gospodinu, Stvoritelju svemira ili ja upravljam njime?“

Zato se trebate zapitati: „Tko upravlja mojim životom? Jesam li ga predao Gospodinu, Stvoritelju svemira ili ja upravljam njime?“ (Iz 53,6). Ako niste podložili svoj život gospodstvu Isusa Krista, tada to trebate učiniti moleći molitvu pokajanja.

Molite iz srca:

„Dragi Gospodine Bože, priznajem te za svoga Gospodina i Spasitelja. Kajem se i odričem svojih grešnih puteva. Priznajem da ti imaš pravo upravljati mojim životom. Stavljam svoj život pod tvoju kontrolu, gdje je od početka i trebao biti.

Priznajem svoju grešnost, samovolju i tvrdoglavost te ih se odričem, kao i mnogih drugih grijeha koji prate moje neovisno življenje. Od danas nadalje tražit ću da ti usmjeravaš moj život. Molim te da krv tvoga Sina Isusa Krista, koja je prolivena na Golgoti, pokrije moje grijehe i da ih udaljiš od mene koliko je istok udaljen od zapada. Neka budu izbrisani iz pamćenja.

Pouči me svojim putevima. Pokaži mi kojim putem trebam ići. Od danas ti si moj Gospodar i Spasitelj. Hvala ti na daru vječnoga života, za život na zemlji i u vječnosti. Klanjam ti se, Gospodine. U Isusovo ime, amen.“

Ako ovu molitvu izmolite srcem, postajete Božje dijete i primate vječni život u nebu s njime (Rim 10,9-10; Iv 3,16). Također se povezujete s Božjom rijekom u svojoj nutrini te će vaš život na ovoj zemlji biti potpuniji i korisniji. Dobro došli u Božje kraljevstvo.

Ulomak iz knjige „Molitve koje iscjeljuju srce“ autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, po sniženoj cijeni možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh