Duhovnost

Tema je bila ljubav

Tema je bila ljubav book evangelizacija

Pater Marko ili pater provincijal Marko nam u svojoj najnovijoj knjizi Grešnicima ulaz dopušten, između ostalog, opisuje kako je poveo grupu mladih ljudi na planinarenje i s njima svašta razgovarao, a tema je bila i ljubav. Ako ste već to isto čitali u knjizi isplati se pročitati još jednom. Evo kako je to počelo.

Da je tema »uzbudljiva života s Isusom« privlačna i našim mladima, imao sam prilike iskusiti pri jednome nedavnome planinarenju sa skupinom nekih studenata. Malo sam »ispitivao teren« te sam pustio da govore, a da ih ne prekidam, da se kasnije mogu nadovezati. Osim toga, uspinjući se uz brdo nisam ni mogao govoriti jer sam se skroz-naskroz uspuhao i vrlo je trpjela moja redovnička fizička kondicija. Smijali su se da nisam u formi već u kloro-formu i u forma-linu, ali – neka – doʼće i njima maca na vratanca, kad-tad, he, he, jer: »Prolazi moja mladost, druga su sad vremena, ono što je nekad bilo, sada toga više nema«, kako pjeva moja Hanka, jedina žena na svijetu koja me razumije. Dakle, nakon bisera poput »uz malo sreće, možda nađemo plantažu trave« i poigravanja pojmovima: gejopolitčka situacija, gejografija, gejlender, gejstikulacija, gejtriba, gejlipteri, gejometar i slično, s čime se smije šaliti samo po šumama i gorama, nakon prepričavanja dogodovština iz Gejm of Trons-a i prijepora što u biti želi reći pjesma »Losing my religion« te iskaljivanja bijesa udaranjem štapovima po grmlju zbog kratkotrajnosti baterija pametnih mobitela, konačno dođosmo i na ozbiljne teme.

Grešnicima ulaz dopušten - knjiga

Prvo sam ih učio pjesmu iz Zimbabwea »Ninane simba wa Yuda, ni Jesu mokosi« onda sam ih zabavljao opisima starih samostanskih načina pokore kao – na primjer – kada smo u prošlosti, kad bismo nešto sagriješili protiv subraće, morali legnuti pred vrata kapelice ili blagovaonice, puštajući da nas ostali fratri prelaze u laganome skoku. Bilo im je jako smiješno kad sam primijetio da bi u današnje vrijeme ta pokora izgledala malo drukčije, naime ne bi me preskakali, već dobro izgazili. Kad je pokora, onda je pokora, lako je, ba, samo ležati. Dvaput sam ove urbane mlade prestrašio povikom: »Divlja svinja, bježʼmo, braćo!« i dvaput sakrio bocu s vodom, prepredeno se smješkajući njihovu bljedilu i izbezumljenosti izazvanoj činjenicom da su žedni. Tek nakon rasprave o prošloljetnome »pjena-partyju« u Budvi (nisam bio) i ovoljetnome »kiša-partyju« posvuda (bio sam), nakon priče o tome kako sam »oprao novce« kupajući se u Cavtatu s novčanicama u hlačicama te opisa trebljenja oko 130 krpelja s mojega psa Gringa, krenusmo na teme dostojne jedna redovničkoga poglavara, župnika, priora, duhovnika, ispovjednika, pučkoga misionara i voditelja apostolata za život, a tema je bila: ljubav.

A kako se je nastavilo i završilo, možete pročitati u knjizi Grešnicima ulaz dopušten.

O knjizi “Grešnicima ulaz dopušten”

Pater Marka (mater Mara) Glogović feat. sveti Dizma
Grešnicima ulaz dopušten

Ili: Kako do savršenog zdravlja u samo nekoliko stotina koraka!!!

Ovo je vrlo korisna knjiga. Nasmijat će vas te vam koristiti još višestruko. Zasigurno će mnogima spasiti život – nekima čak i onaj vječni!

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh